Ивана Муцкова спечели голямата награда на фестивала „Златен ключ“

Музикалното откритие тази година е 12 –годишната Сесил Алпер от Търговище, която гостува специално на форума с песента на Едит Пиаф “Non, rien de rien и “Elle tu l’aimes” на Елен Сегара

0
51
Zlaten kluch

Изпълнение на песента на Шарл Азнавур „Une vie d’amour” донесе на Ивана Муцкова голямата награда на 15-ия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Фестивалът е най-големият музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони, организиран ежегодно от Алианс Франсез, България, с изключителното съдействие на Община Пловдив.

Статуетка с микрофон и ноти, символ на тазгодишния формат, беше връчена на победителката от Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ на гала-вечерта в третия ден от фестивала, който приключи в неделя в Дома на културата „Борис Христов“.

Zlaten kluch

Петима са призьорите в тазгодишното издание на събитието. Ивана Муцкова с изпълнение на джазирана, нова версия на „Шан-з-Елизе” и песента на Шарл Азнавур „Une vie d’amour”, Любомира Бекирова с песните “Tu es toujours la” на Тина Арена и “la Seine” Ванеса Паради, Магдалина Дачева с две песни на Индила “Love story” и “Tourner dans le vide”, Надежда Димова с изпълнение на „Une vie d’amour” и класиката на Жо Дасен “Et si tu n’existais pas” и Стиляна Банкова с песните на Заз “Belle” и “Le sens de la vie” – TAL . Музикалното откритие тази година е 12 –годишната Сесил Алпер от Търговище, която гостува специално на форума с песента на Едит Пиаф “Non, rien de rien и “Elle tu l’aimes” на Елен Сегара.

Zlaten kluch

В музикалната програма се изявиха и носителите на голямата награда от предходните издания, като Марина Спасова, Нели Солакова, Олга Василенко и фаворитката от миналото издание Клавдия Китанова.

Традиционно наградите за участниците са осигурени от фирмите партньори на фестивала – Рефан, Биофреш, сем. Арлин и Давиде Кристиано. Специалната златна монета с лика на св. Богородица Троеручица, изработена по поръчка на Fibank, бе връчена от Зоя Трайкова, Управител на Първа Инвестиционна банка-клон Пловдив на забележителната Ивана Муцкова.

През 2019 година, когато Пловдив ще бъде Европейската столица на културата, Алианс Франсез и Фондация Пловдив 2019“ ще работят ЗАЕДНО по общ, мащабен и атрактивен проект със заглавие „Тракия”. Той обединява българските фолклорни традиции, съхранени в танците, пеенето и народната тракийска носия с френските шансони и едно типично френско ноу-хау – Висшата мода. Френски дизайнер и неговият екип работят вече по създаването на колекция Висша мода, като орнаментите по моделите са инспирирани от българските шевици.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.