Ivan Andonov

Всеки от нас, рано или късно, се озовава пред дилемата дали да избере сигурността или мечтите. Дали да  остане верен на себ си, да се престраши и да избере собственото си щастие, или да предпочете финансовата стабилност.

Иван Андонов е роден в Ямбол, завършва езикова гимназия с английски и немски език. След завършването си се изправя пред житейския избор да последва сърцето си и да учи музика или да продължи по сигурния път на езиците.

„ С музика се занимавам откакто се помня, не си спомням да не съм можел да го правя. Участвах във вокални формации, а по-сериозно солово започнах да пея, когато бях около 15-16 годишен. Завършвайки 12 клас вече бях решил да кандидатствам в Музикалната академия в Пловдив. Избрах нея най-вече защото Пловдив ми харесва като град. Много исках да се занимавам с музика, а не с английски език. Избрах по-трудното, въпреки че реализацията ми с английски език щеше да е по-лесна. Знаех, че ако не избера музиката няма да съм щастлив и удовлетворен от себе си. Това беше решение, което трябваше да взема сам, без намесата на родителите ми, които също ме съветваха да избера по-лесния път. Исках да науча много повече неща в музиката като солфеж, пиано и други. След втората година записах и втора специалност Пиано. Записах се в нея за лично усъвършенстване, за да се ограмотя по този начин.”

Ivan Andonov

Ivan Andonov

Музиката заема почти цялото ежедневие на Иван. Той е от хората, които не си губят времето, а влагат цялата си енергия за да постигнат успех.

„ Тази година завършвам Академията със специалност Поп и Джаз музика, но имам още година и половина преди да завърша втората ми специалност. Междувременно обмислям да запиша магистратура, за да не си губя времето. Фокусирал съм се изцяло върху образованието и музиката, защото смятам, че ако се занимавам и с друго главното ще остане на заден план. От малък харесвам фотографията, но снимам изцяло за удоволствие.”

Ivan Andonov

Смисъла на музиката за Иван Андонов е да влага настроение и усмивки в сивото ежедневие. Да ни измъква за момент от нашите проблеми, дори от мислите ни.

„Главно пея Поп и Джаз музика, но много харесвам алтернативната музика. Тази, която е задълбочена, душевна, докосваща. Примери за хора правещи такава музика са Neighborhood, Florence and the machine, сред българските изпълнители са Mey, групата на Едит Унджиян Life Light. За жалост до сега не съм пял такава музика, защото трябва да намеря точните хора с които да го правя, а и все още малко хора я слушат. Музиката за мен е вдъхновение, място, където да избягам и да се чувствам себе си. С музиката отивам в друга реалност, която е изцяло моя. Радвам се, когато мога да накарам някой да се усмихне и да се откъсне от ежедневието, защото в живота ни се случват много неща, не всичко в него е цветя и птички. Трябва да има моменти, в които да избягаш, дори от себе си. А когато слушаш някой друг, ти спираш да мислиш за себе си.”

Ivan Andonov

Иван Андонов тепърва ще открива нови и необятни пространства в музиката, но е категоричен, че желае да мотивира хората да слушат различна, смислена музика, да вникват повече в посланието, което тя предава.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.