Изкуството във фотоси: Вяра Пантелеева

0
Vqra Panteleeva

Автор и фотограф: Кристина Ликова

На гости ми е една прекрасна, талантлива дама, която няма нужда от представяне. Това е Вяра Пантелеева, която стана популярна през далечната 2005 г. с участието си в реалити шоуто Стар Академи. Признавам си, че оттогава съм й фен, не само заради таланта, но заради нейното естествено поведение и неподправеност. След всички тези години, виждам че тя е същата тази млада, талантлива жена, творяща с цялото си сърце и нещо, което ме впечатлява – не е забравила откъде е тръгнала. Един изключителен човек и творец.

Фотосесията, която заснехме специално за интервюто е нежна, цветна и естествена в унисон със слънчевата пролет, която тази година дълго чакахме. Насладете им се!

-Здравей, Вяра. Първия ми въпрос към теб е какво се промени животът ти след участието ти в Стар Академи?

Оттогава мина доста време и мога да кажа, че безкрайно много неща ми се случиха.
Този епизод от живота ми беше основен за промяната, която настъпи след него.
Пътят ми рязко се промени и тръгнах в друга посока. Започнах да се занимавам професионално с музика.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-Разкажи ми за вокална група Мики Маус. Как реши да се занимаваш с деца?

Аз винаги съм обичала децата, защото са чисти и искрени същества, с които се разбирам и общувам изключително лесно. Смятам, че това е моето призвание, което слава Богу, съм успяла да намеря. Вярвам, че когато нещо ти е отредено да бъде част от живота ти, Вселената подрежда така нещата, че то да дойде към теб и да ти се случи, да го преживееш, да го създадеш. И най-хубавото е, че се случва с лекота.

Вокалната група е олицетворение на това, което обичам, това, което мога и това, което ми е отредено да правя в този живот. А и от скоро осъзнах, че чрез децата си създадох свои собствен свят, в които се чувствам изключително добре и не знам как щях да съществувам в другата неискрена реалност, без чистотата и усмивките на децата ми.

-Музиката, която издаваш е по-скоро некомерсиална. Бих я нарекла истинско изкуство, тъй като винаги носи послание. Как я възприемат хората?

Не знам как я възприемат. Аз съм доста хаотична и дори непостоянна в музикалните си рожби. Ако изгледаш и изслушаш песните, които съм правила, ще видиш, че те нямат нищо общо една с друга. Дълго време се търсех в музиката, докато открия, че усещането ми за нея е някак по-различно от общоприетото.

Музиката за мен е предимно емоция. Важно ми е песента да има послание, да има смисъл и дълбочина. Склонна съм понякога да преминавам тази граница с дълбочината. Харесва ми това да мога да влизам в различни емоционални състояния и образи чрез песен. Обичам музиката и свободата в нея и оттам идва това, което ти определяш като некомерсиално.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-Как възпитаваш дъщеря си? Строга ли си с нея?

Да, строга съм. Но не знам аз ли я възпитавам или по-скоро тя мен. Новите деца са различни и са тук, за да превъзпитат нас. Моето момиче е доста свободолюбиво и своенравно. Оттам стават чести сблъсъците помежду ни, защото аз съм същата. Но се радвам, че е свободен дух. За нея това ще е по-добре за в бъдеще.

Но успоредно с това, което споделям ми е важно да ви кажа, че тя е изключително слънчево, усмихнато и добро създание на мама. Търся правилният подход към нея всеки ден.

-Какво те стимулира да продължаваш да се развиваш всеки ден?

Аз съм търсещ човек, който има нужда да му се случват неща. За мен не е въпрос на стимул, а начин на живот. Имам толкова много мечти, които искам да сбъдвам.

Чувала съм, че съм амбициозна, а аз по-скоро съм последователна и търпеливо вървя натам, на където съм се насочила. Вървя по пътя си и не преча на никого. Всичко, което постигам гледам да не е за сметка на някого или нещо. Възпитана съм да играя честно в живота си и вярвам, че силата отгоре вижда това.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-За какво мечтаеш?

За много неща. В личен план мечтая и се моля за здравето на детето ми и семейството ни. Мечтая за повече свободно време, мечтая да пътувам из света, мечтая да срещам нови и отворени хора към света и много други неща, не мога да ги изброя дори.
А в глобален план мечтая за повече осъзнатост в хората, да се събудят и припомнят кои сме и защо сме тук.

-Над какви проекти работиш в момента?

В момента работя по двата предстоящи концерта на моите Мики Маусчета. Скоро излезе песента пак на моите Мики Маусчета, с първият ни анимационен клип. Работя над Летните Музикални Работилници, които организирам в момента и над следващата ми нова песен, която отново ще направя с Петър Рангелов.

  • Plovdiv Town- град Пловдив

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Изкуството във фотоси: Вяра Пантелеева
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!