Изкуството във фотоси: Вяра Пантелеева

0
147
Vqra Panteleeva

Автор и фотограф: Кристина Ликова

На гости ми е една прекрасна, талантлива дама, която няма нужда от представяне. Това е Вяра Пантелеева, която стана популярна през далечната 2005 г. с участието си в реалити шоуто Стар Академи. Признавам си, че оттогава съм й фен, не само заради таланта, но заради нейното естествено поведение и неподправеност. След всички тези години, виждам че тя е същата тази млада, талантлива жена, творяща с цялото си сърце и нещо, което ме впечатлява – не е забравила откъде е тръгнала. Един изключителен човек и творец.

Фотосесията, която заснехме специално за интервюто е нежна, цветна и естествена в унисон със слънчевата пролет, която тази година дълго чакахме. Насладете им се!

-Здравей, Вяра. Първия ми въпрос към теб е какво се промени животът ти след участието ти в Стар Академи?

Оттогава мина доста време и мога да кажа, че безкрайно много неща ми се случиха.
Този епизод от живота ми беше основен за промяната, която настъпи след него.
Пътят ми рязко се промени и тръгнах в друга посока. Започнах да се занимавам професионално с музика.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-Разкажи ми за вокална група Мики Маус. Как реши да се занимаваш с деца?

Аз винаги съм обичала децата, защото са чисти и искрени същества, с които се разбирам и общувам изключително лесно. Смятам, че това е моето призвание, което слава Богу, съм успяла да намеря. Вярвам, че когато нещо ти е отредено да бъде част от живота ти, Вселената подрежда така нещата, че то да дойде към теб и да ти се случи, да го преживееш, да го създадеш. И най-хубавото е, че се случва с лекота.

Вокалната група е олицетворение на това, което обичам, това, което мога и това, което ми е отредено да правя в този живот. А и от скоро осъзнах, че чрез децата си създадох свои собствен свят, в които се чувствам изключително добре и не знам как щях да съществувам в другата неискрена реалност, без чистотата и усмивките на децата ми.

-Музиката, която издаваш е по-скоро некомерсиална. Бих я нарекла истинско изкуство, тъй като винаги носи послание. Как я възприемат хората?

Не знам как я възприемат. Аз съм доста хаотична и дори непостоянна в музикалните си рожби. Ако изгледаш и изслушаш песните, които съм правила, ще видиш, че те нямат нищо общо една с друга. Дълго време се търсех в музиката, докато открия, че усещането ми за нея е някак по-различно от общоприетото.

Музиката за мен е предимно емоция. Важно ми е песента да има послание, да има смисъл и дълбочина. Склонна съм понякога да преминавам тази граница с дълбочината. Харесва ми това да мога да влизам в различни емоционални състояния и образи чрез песен. Обичам музиката и свободата в нея и оттам идва това, което ти определяш като некомерсиално.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-Как възпитаваш дъщеря си? Строга ли си с нея?

Да, строга съм. Но не знам аз ли я възпитавам или по-скоро тя мен. Новите деца са различни и са тук, за да превъзпитат нас. Моето момиче е доста свободолюбиво и своенравно. Оттам стават чести сблъсъците помежду ни, защото аз съм същата. Но се радвам, че е свободен дух. За нея това ще е по-добре за в бъдеще.

Но успоредно с това, което споделям ми е важно да ви кажа, че тя е изключително слънчево, усмихнато и добро създание на мама. Търся правилният подход към нея всеки ден.

-Какво те стимулира да продължаваш да се развиваш всеки ден?

Аз съм търсещ човек, който има нужда да му се случват неща. За мен не е въпрос на стимул, а начин на живот. Имам толкова много мечти, които искам да сбъдвам.

Чувала съм, че съм амбициозна, а аз по-скоро съм последователна и търпеливо вървя натам, на където съм се насочила. Вървя по пътя си и не преча на никого. Всичко, което постигам гледам да не е за сметка на някого или нещо. Възпитана съм да играя честно в живота си и вярвам, че силата отгоре вижда това.

Vqra Panteleeva

Vqra Panteleeva

-За какво мечтаеш?

За много неща. В личен план мечтая и се моля за здравето на детето ми и семейството ни. Мечтая за повече свободно време, мечтая да пътувам из света, мечтая да срещам нови и отворени хора към света и много други неща, не мога да ги изброя дори.
А в глобален план мечтая за повече осъзнатост в хората, да се събудят и припомнят кои сме и защо сме тук.

-Над какви проекти работиш в момента?

В момента работя по двата предстоящи концерта на моите Мики Маусчета. Скоро излезе песента пак на моите Мики Маусчета, с първият ни анимационен клип. Работя над Летните Музикални Работилници, които организирам в момента и над следващата ми нова песен, която отново ще направя с Петър Рангелов.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.