Black and White
Черно и бяло

Светът не е черно- бял, но той трябва да бъде показан такъв, за да се схване и разбере неговият колорит. Точно това ще се опитат да направят шест български художници, обединени в изложбата „Черно и бяло”.

Експозицията е дело на куратора и художник Петър Чучулигов, а в нея участие ще вземат също Стоян Дечев, Светлин Балездров, Дамян Дамянов, Росица Бочукова и Стефан Чинов.

Всеки един от тях притежава своя индивидуалност и самобитност. Това, което ги обединява е верността към изконните принципи на графичния дизайн, традициите на българския плакат, високия художествен вкус и безкомпромисното качество на идеите и графиката.
Техните четки са черни, но те не са черногледи. Листове им са бели, но чрез тях запълват белите петна в нашето изкуство. А техните послания, както казва народът, са като бели пари за черни дни. Изложбата е едно вълнуващо преживяване в света на общочовешкото – от романтизма на белите нощи на севера до черните проблеми на Африка, от надеждата на бялата лястовица до сарказма на черния хумор.

Организаторите описват изложбата като една необичайна експозиция, в която спартанският аскетизъм на формалния израз изостря въздействието на богатото съдържание.

Официалното откриване на изложбата „Черно и бяло“  е на 21 септември, от 19.00 часа, в Данчова къща (ул. „Арх.Христо Пеев” 2а в Стария град на Пловдив). Експозиция можете да разгледате до 14 октомври 2018 година.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.