Изнасилвач в Пловдив с присъда

Изнасилвачът Владимир Петков, който брутално изнасили две момичета в Пловдив е с окончателна присъда от Окръжен съд без право на обжалване.

0
380
Изнасилвач в Пловдив с присъда
снимка- "Блитц"

Петков е признат за виновен в това, че на 7.12.2017 г. в гр. Пловдив, в квартал „Кючук Париж“, се е съвкупил с 19-годишно момиче. Той я е принудил към това със сила и заплашване. Приближил се до момичето, което било само в автомобил. След това е изнудил да закара колата на 200-300 метра от мястото, където девойката чакала приятел. Там я изнасилил.

Със същата присъда Петков е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20.12.2017 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена. Принудил я е към това със сила и заплашване. Изнасилването отново е станало в паркирана кола, в която е била жената, престъплението се разиграло по подобен на първия сценарий. 

За извършените две идентични престъпления съдът наложи на серийния изнасилвач едно общо най-тежко наказание от 10 г. . Той ще бъде лишен от свобода при първоначален строг режим. 

На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 /двадесет хиляди/ лева. Обезщетението е за претърпени неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. Той се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен след намаляване на наказанието с една трета. 

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание. Съдът е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. 
Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.