Изнасилвач в Пловдив с присъда

Изнасилвачът Владимир Петков, който брутално изнасили две момичета в Пловдив е с окончателна присъда от Окръжен съд без право на обжалване.

0
Изнасилвач в Пловдив с присъда
снимка- "Блитц"

Петков е признат за виновен в това, че на 7.12.2017 г. в гр. Пловдив, в квартал „Кючук Париж“, се е съвкупил с 19-годишно момиче. Той я е принудил към това със сила и заплашване. Приближил се до момичето, което било само в автомобил. След това е изнудил да закара колата на 200-300 метра от мястото, където девойката чакала приятел. Там я изнасилил.

Със същата присъда Петков е признат за виновен в това, че няколко дни по-късно, на 20.12.2017 г. в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив се е съвкупил и с 21-годишна жена. Принудил я е към това със сила и заплашване. Изнасилването отново е станало в паркирана кола, в която е била жената, престъплението се разиграло по подобен на първия сценарий.

За извършените две идентични престъпления съдът наложи на серийния изнасилвач едно общо най-тежко наказание от 10 г. . Той ще бъде лишен от свобода при първоначален строг режим.

На всяка от пострадалите жени подсъдимият следва да заплати и по 20 000 /двадесет хиляди/ лева. Обезщетението е за претърпени неимуществени вреди – болки и страдания.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт. Той се съгласи да не се събират доказателства за тези факти, а съдът да ползва събраните по досъдебното производство доказателства. Размерът на наложеното спрямо подсъдимия ефективно наказание от десет години лишаване от свобода е определен след намаляване на наказанието с една трета.

В мотивите си към решението Окръжен съд – Пловдив е заявил становище, че правилно първоинстанционният съд е определил за всяко едно престъпление наказание. Съдът е отчел единствено отегчаващи отговорността обстоятелства. Това е мотивирало определянето на наказание в максималния, предвиден от закона размер, а именно петнадесет години лишаване от свобода. Всички данни, събрани по делото, дават основание да се направи извод на наличие на висока степен на обществена опасност.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. 
ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.