Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина в Пловдив

0
1260
Инициатива Дари Дреха - Дари Топлина в Пловдив
Снимка: Интернет

Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина стартира от 25.09 в Пловдив.

Кампанията по събиране на дрехи е насочена към възрастни хора и деца. От организаторите споделят, че инициативата цели да стопли през студеното време възрастни хора, настанени по институции и подари лъч топлина.

Кампанията е част от активностите, които Любомир Чакъров стартира за грижа към по-възрастните хора в Пловдив град и област. Целта е да бъдат събрани, сортирани и предоставени дрехи на най-нуждаещите се първо.

“За нас е важен жеста и добрината, който нашите приятели и съмишленици даряват. Няма значение набора или вида на дарените дрехи, а желанието хората да бъдат съпричастни към нуждаещите се.” – заявява Любомир Чакъров.

Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина стартира на 25.09.19 г. и ще продължи до 9.10.19 г. когато събраните дрехи ще бъдат разпределени, описани и транспортирани. Към момента основната част от дрехите ще бъдат изпратени по по-малките общини с нуждаещи се хора, за да им послужат в предстоящите студени дни.

“Важно е участниците в инициативата да направят опис на дрехите, които даряват. Това ще е от изключителна полза, при правилното им разпределение и достигането до най-подходящия човек”. – допълва Любомир Чакъров.

Също от организаторите ни споделиха, че изключително много са изненадани от големия интерес към кампанията. Към момента са се свързали с тях над 20 човека от Пловдив и региона, като постоянно бройката им се увеличава.

“Най-важното е личното отношение към дарителите. Затова лично съм поел ангажимента по приемането, транспортирането и даряването на дрехите. – отбелязва Любомир Чакъров.

Според него е нужно, когато се участва в подобни инициативи да има прозрачна отчетност. Само и единствено по този начин, ще се провокират повече хора да участват, организират и подкрепят добри каузи в Пловдив.

Актуална иформация за иницатива Дари Дреха – Дари Топлина, може да откриете в събитието на страницата на Plovdiv Town във Facebook.

https://www.facebook.com/events/592599374606994/

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.