Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина в Пловдив

0
Инициатива Дари Дреха - Дари Топлина в Пловдив
Снимка: Интернет

Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина стартира от 25.09 в Пловдив.

Кампанията по събиране на дрехи е насочена към възрастни хора и деца. От организаторите споделят, че инициативата цели да стопли през студеното време възрастни хора, настанени по институции и подари лъч топлина.

Кампанията е част от активностите, които Любомир Чакъров стартира за грижа към по-възрастните хора в Пловдив град и област. Целта е да бъдат събрани, сортирани и предоставени дрехи на най-нуждаещите се първо.

“За нас е важен жеста и добрината, който нашите приятели и съмишленици даряват. Няма значение набора или вида на дарените дрехи, а желанието хората да бъдат съпричастни към нуждаещите се.” – заявява Любомир Чакъров.

Инициатива Дари Дреха – Дари Топлина стартира на 25.09.19 г. и ще продължи до 9.10.19 г. когато събраните дрехи ще бъдат разпределени, описани и транспортирани. Към момента основната част от дрехите ще бъдат изпратени по по-малките общини с нуждаещи се хора, за да им послужат в предстоящите студени дни.

“Важно е участниците в инициативата да направят опис на дрехите, които даряват. Това ще е от изключителна полза, при правилното им разпределение и достигането до най-подходящия човек”. – допълва Любомир Чакъров.

Също от организаторите ни споделиха, че изключително много са изненадани от големия интерес към кампанията. Към момента са се свързали с тях над 20 човека от Пловдив и региона, като постоянно бройката им се увеличава.

“Най-важното е личното отношение към дарителите. Затова лично съм поел ангажимента по приемането, транспортирането и даряването на дрехите. – отбелязва Любомир Чакъров.

Според него е нужно, когато се участва в подобни инициативи да има прозрачна отчетност. Само и единствено по този начин, ще се провокират повече хора да участват, организират и подкрепят добри каузи в Пловдив.

Актуална иформация за иницатива Дари Дреха – Дари Топлина, може да откриете в събитието на страницата на Plovdiv Town във Facebook.

https://www.facebook.com/events/592599374606994/

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.