Plovdiv za mladite

Йога Арт студио Шанти към Сдружение Шанти организира, първия по рода си, Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите”. Фестивалът е насочен към подобряване на физическата дееспособност на младите в съчетание с поощрение на творчеството в тях. Представеният фестивал е нещо ново и уникално, до сега не е правено подобно нещо в България и Пловдив!

Компютъризирането е навлязло и все повече навлиза в живота на младите хора и деца, и все по-малко те общуват на живо един с друг, или ако общуват то е най-често в обездвижена среда. Във училищата и сред младите се среща понякога агресия и липса на толерантност и приемане. Малко от младите знаят какво е да играят до вечерта на улицата, да тичат и да се смеят от сърце. Естествено има средства за раздвижване в град Пловдив като танци, йога, фитнес и други. Но няма за момента място и занимание, където да приобщава младите не само да спортуват физически, но и да се изразяват творчески.

Сдружение Шанти от две години предлага редовен час по акро йога – съвременно течение в йога, където се работи по двойки или в група, атмосферата е приятелска и радостна и в същото време тялото се раздвижва добре. Акро йога е много атрактивно изживяване не само за младите, но и за всеки, но реално най-голям интерес има това течение на йога сред младите. Целта на този проект е освен прилагането на йога и акро йога, след физическото раздвижване, да се добави и свободно изразяване чрез рисуване. Има много сериозни изследвания в областта на йога как се отключва творческият потенциал на човек, след практикуване, и Сдружение Шанти искат да покажат точно това по време на Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите”.

Финалът и кулминацията на проекта ще бъде творческо изявяване на участниците под формата на свободно рисуване и представяне на техните творби в изложба. Заниманията предвидени по проекта ще бъдат играни под съпровод на живо на музикални изпълнения – оперно пеене, тибетски лечебни купи и DJ, и това ще допринесе още повече за отключване на този творчески потенциал на младите и тяхното свободно изразяване чрез рисуване. Организаторите се надяват фестивала да се превърне в ежегодно провеждащо се събитие.

Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите” ще се проведе на 15 юли, неделя, от 10:00 до 20:00 часа на хълм Бунарджик, площадката над централната алея, от страната на МОЛ Марково Тепе. Фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите” ще се проведе на хълм Бунарджик
4 от общо 4 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!