Plovdiv za mladite

Йога Арт студио Шанти към Сдружение Шанти организира, първия по рода си, Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите”. Фестивалът е насочен към подобряване на физическата дееспособност на младите в съчетание с поощрение на творчеството в тях. Представеният фестивал е нещо ново и уникално, до сега не е правено подобно нещо в България и Пловдив!

Компютъризирането е навлязло и все повече навлиза в живота на младите хора и деца, и все по-малко те общуват на живо един с друг, или ако общуват то е най-често в обездвижена среда. Във училищата и сред младите се среща понякога агресия и липса на толерантност и приемане. Малко от младите знаят какво е да играят до вечерта на улицата, да тичат и да се смеят от сърце. Естествено има средства за раздвижване в град Пловдив като танци, йога, фитнес и други. Но няма за момента място и занимание, където да приобщава младите не само да спортуват физически, но и да се изразяват творчески.

Сдружение Шанти от две години предлага редовен час по акро йога – съвременно течение в йога, където се работи по двойки или в група, атмосферата е приятелска и радостна и в същото време тялото се раздвижва добре. Акро йога е много атрактивно изживяване не само за младите, но и за всеки, но реално най-голям интерес има това течение на йога сред младите. Целта на този проект е освен прилагането на йога и акро йога, след физическото раздвижване, да се добави и свободно изразяване чрез рисуване. Има много сериозни изследвания в областта на йога как се отключва творческият потенциал на човек, след практикуване, и Сдружение Шанти искат да покажат точно това по време на Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите”.

Финалът и кулминацията на проекта ще бъде творческо изявяване на участниците под формата на свободно рисуване и представяне на техните творби в изложба. Заниманията предвидени по проекта ще бъдат играни под съпровод на живо на музикални изпълнения – оперно пеене, тибетски лечебни купи и DJ, и това ще допринесе още повече за отключване на този творчески потенциал на младите и тяхното свободно изразяване чрез рисуване. Организаторите се надяват фестивала да се превърне в ежегодно провеждащо се събитие.

Йога Арт Фестивал “Пловдив за младите” ще се проведе на 15 юли, неделя, от 10:00 до 20:00 часа на хълм Бунарджик, площадката над централната алея, от страната на МОЛ Марково Тепе. Фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.