От няколко дни една от най-коментираните теми в българския медиен ефир е посегателството върху репортера на „господари на ефира” Димитър Върбанов, докато взима интервю в склад, намиращ се във Велико Търново

Случаят дори предизвика реакция от премиера Бойко Борисов, който от Ню Йорк се разпореди извършителите да бъдат задържани и наказани за деянието си.

Районната прокуратура във Велико Търново задържа двамата обвинени за 72 часа по обвинения в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Димитър Върбанов.

Кадри от охранителните камери на въпросния склад, представени „Madiapool”, показват различен развой на събитията. На тях се вижда, че служителите на склада и управителя избутват репортера до вратата на склада, избутват го на вън и затварят след него.

Камера, разполежена пред самия склад показва как репортера сам пада на земята, а оператора на „Господари на ефира” започва да снима.

“В контекста на събитията, свързани с репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, Нова Броудкастинг Груп е силно обезпокоена от погрешното внушение, което журналистът е създал. Въпреки, че „Господари на ефира“ е външна продукция с изцяло независима редакционна политика, Нова Броудкастинг Груп не приема подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.Медията се разграничава от случилото сеи ще потърси отговорност от продуцента”, се казва позиция на Нова телевизия

По-късно продуцентът Джуди Халваджиян обяви, че отстранява Димитър Върбанов от екипа на “Господари на ефира”.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Кадри от охранителни камери хвърлят нова светлина върху случая с репортера на „Господари на Ефира” Димитър Върбанов
5 от общо 3 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!