Какви събития ни очакват следващата седмица?

Следващата седмица Пловдив ще се изпълни със събития, посветени както на Деня на Европа, така и предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

0
164
Plovdiv

Следващата седмица Пловдив ще се изпълни със събития, посветени както на Деня на Европа, така и предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По повод Деня на Европа – 9-ти май, Община Пловдив кани пловдивчани и гости на града на празничен концерт, който ще започне в 18:30 часа на стълбите на Каменица. В програмата ще участват талантливите хористи от Хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева и Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова, клавирен съпровод Юлия Петрова, както и танцьорите от Детската школа към Фолклорен ансамбъл „Тракия“ Пловдив. След изпълненията на двата хора, изтъкнатият пловдивски доайен на хоровото дирижиране проф. Златина Делирадева, Почетен гражданин на Пловдив, ще дирижира двата състава, които ЗАЕДНО ще изпълнят песните „Де е България“, „Химн на Европа“ и „Химн на Пловдив“, каквато е традицията през последните няколко години. Концертът се организира от Община Пловдив, Общински детски комплекс и ФА „Тракия“.

В близост до събитието пловдивският Център „Образование за демокрация“ ще подкрепи Община Пловдив в тържеството с осигуряване на щанд с безплатни за гражданите информационни материали за Европа.

На 10-ти май, Център „Образование за демокрация“ организира публична лекция в партньорство с Факултета по „Икономически и социални науки“ към Пловдивски университет на тема „Европейска година на културното наследство“. Публичната лекция ще бъде изнесена от 10:30 часа в 52 семинарна зала на сградата на Ректората на университета.

На следващия ден, 11-ти май Център „Образование за демокрация“, съвместно с Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ организират научна конференция на тема: „Икономически и социални аспекти на културното наследство“. Конференцията ще се състои на 11 май 2018 г. от 10:30 часа в зала „Компас” в сградата на Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” – гр. Пловдив, ул. “Цар Асен” № 24.

На 11-ти май, в 17:30 часа в градинката на пл. „Аптека Марица“ ще се състои официалното откриване на Второто издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етнокухня на колела“ 2018 г., който започва с Ден на италианската кухня. Събитието, което продължава до 15 май с дни на руската кухня, на арменската кухня, на еврейската кухня и на турската кухня, е организирано от Фондация „Заедно“, с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на Пловдив за 2018 година.

Кулминацията на 11 май е от 19:00 часа, когато едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време, изключителният дует Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) ще гостуват в Пловдив и ще изнесат безплатен концерт за пловдивчани и гости на града в Дома на културата „Борис Христов“. Събитието, организирано от Община Пловдив е подарък за меломаните в града под тепетата и е посветено на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.