Какво прави едно село привлекателно за младите хора

Инициативата „Резиденция Баба“ организира „седянка“ в Пловдив, търсейки отговори от местните младежи

0
46
Sedyanka_Plovdiv

Какви са възможностите да съчетаем или заменим изцяло живота си в града с този в село? Организаторите на „Резиденция Баба“ от сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“ ви канят на дискусия в Отсреща на ул. “Бетовен” 12, на 4-ти юли в 18:00 часа.

Тема на събитието са въможностите и трудностите за млади хора да живеят пълноценно в български села. Поводът е четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“, което тази година ще се проведе в три села в община Карлово. Организатори и участници ще са там, за да разкажат за смисъла, човечните срещи и разкази от трите поредни издания на инициативата – прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и неслучили се идеи.

Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не “отпадат” от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и – обратно?

Миналата седмица същото събитие беше организиране в София и пожъна голям успех. В разпалена дискусия за трудностите да заживееш в българско село се включиха млади семейства и хора, които или вече го правят, или са в процес на преместване. Присъстваха и представители на други инициативи, целящи да възродят живота в различни села с иновативни подходи.

„Резиденция Баба“ 2018 приема кандидатури на https://form.jotformeu.com/IdeasFactory/RezidenciyaBaba2018 до 9-ти юли. Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Основни съветници и партньори са Онгъл Асоциация за антропология, етнология и фолклористика.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.