Как българин разкри тайната на Хеопсовата пирамида

Иван Иванов мотематически доказа наличието на тайна камера, изровена преди няколко дни..

1
3164
Иван Иванов
Иван Иванов

Карловският изследовател на Хеопсовата пирамида Иван Иванов подготвя изложба от документи и чертежи за неговите разкрития, посветени на най-величествения паметник на Земята. Изложбата ще съдържа около 40 табла с негови теореми, формули и чертежи. Очаква се тя да бъде представена в Египетския музей в Лондон или в сградата на ЮНЕСКО в Париж.

Египетския музей в Лондон
Египетския музей в Лондон

Иванов успя да открие мерната единица, която е в основата на строителния план на Хеопсовата пирамида. И пръв изнамери, че тя е свързана с числото 3.14, кодирано във всички размери на съоръжението. Според него нивото на знанията, заложени в пирамидата, не съвпада, дори противоречи с историческия момент, в който тя е строена. В хода на своите проучвания карловският изследовател  засякъл тайна камера в пирамидата край Гиза, която учените наскоро разкриха чрез томографско изследване.

Иван Иванов съобщи за разкритието си на тайна кухина в Голямата пирамида преди броени дни, след като екип от световни учени оповести за наличието на две тайни камери в съоръжението край Гиза. Според учените това е първото подобно откритие в структурата на монумента от XIX век насам.кухата пирамида в гиза

30-метровото празно пространство, намиращо се дълбоко в пирамидата, е разположено над Голямата галерия на монумента и има подобно напречно сечение. Предназначението на камерата е неясно и все още не е известно дали е построена с някаква функционална цел.

Учените са направили откритието, използвайки образна диагностика с космически лъчи, известна като мюон томография, записвайки поведението на субатомни частици, наречени мюони. Те проникват в скалата, подобно на рентгеновите лъчи, само че много по-дълбоко. Аз разгадах наличието на такава кухина благодарение на теоремите, с които разчетох строителния план на най-величествения и загадъчен паметник, построен на Земята, твърди изследователят от Карлово.

Иванов е роден в града на Левски, той е професионален фотограф, работил е в ДСО „Металхим“, обединяващо над 20 предприятия от военнопромишления комплекс у нас,  и във Военния клуб. Интересът му към тайните на Древния Египет е от 30 години. По-късно, когато навлязъл сериозно в темата за Хеопсовата пирамида, водил дълга кореспонденция с посланиците на Египет у нас и с един от министрите на културата.  Като неопровержимо свое постижение той смята откриването на мерната единица, която е използвана при строежа на Голяма пирамида.

Хеопсовата пирамида
Хеопсовата пирамида

Тя е в резултат на огромна математическа работа, съчетана и със задълбочено познаване на историята на древността. Никой не може да докаже тезата, че първоизточникът на пирамидите е в Египет, твърди Иванов. Такива архитектурни конструкции има и в Япония, Перу, Китай, Мексико. Неотдавна 72-годишният фотограф разкри пред “Марица“, че според неговите изчисления и Голямата пирамида в Долината на царете в Египет, и тракийската гробница Голямата Косматка у нас са изградени на базата на една и съща мерна единица, а  числото 3.14 е закодирано в техните размери.

Проучвам Хеопсовата пирамида вече близо 30 години, а след откритията на доц. Георги Китов в Долината на тракийските царе изучавам и Голямата Косматка. В строителния план и на двете съоръжения е използвана една и съща мерна единица. Тя е извлечена от пропорциите на Земята и е абсолютно точна. Идентична е с метъра, който днес е основна мерна единица, разказва откривателят. Възниква въпросът откъде древните траки са получили тези знания, след като има голям интервал от време в строителството на двата обекта, а географски те се намират далече един от друг. Въпреки това има впечатляващи съвпадения – много точната обработка при напасването на блоковете помежду им, както и боравенето с голям каменен блок, който представлява гробна камера – заемка от времето на пирамидите в Гиза.

Иван Иванов смята, че е малко вероятно Голямата Косматка да е дело на древните траки. Освен това откритите в нея ювелирно изработени златни предмети не съвпадат с времето на строежа на това уникално съоръжение. Най-вероятно траките са попаднали на този обект и са го използвали вторично като гробница.

Голямата Косматка
Голямата Косматка

Това са само част от откритията, до които карловският изследовател е достигнал. Той прецизно документира всички теореми, сложни изчисления, изводи за тайните знания, кодирани в строежа на Голямата пирамида и Голяма Косматка. Освен че ще покаже своите изчисления и чертежи в изложба, той е готов и да опише стъпка по стъпка откритията си в книга.

Иван Иванов вече  предложи гробницата на Севт III да влезе като самостоятелен обект в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. А пред Националната галерия „Квадрат 500″ да бъде изградено монументално-декоративно съоръжение, представляващо пирамидона на Голямата пирамида на фараона Хеопс. След това върху  четирите стени да бъдат изсечени знанията, закодирани в пирамидата, до които той е достигнал.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

 1. ЗА ЧЕСТ И ГОРДОСТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН– ПЪТ НАШ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ ПРАВИ УНИКАЛНО ОТКРИТИЕ ВЪВ ХЕОПСОВАТА ПИРАМИДА И НА ДРУГИ МЕСТА В ЕГИПЕТ – – ПОЗДРАВЯВАМЕ ГО И ЕКИПЪТ С КОЙТО РАБОТИ БРАВО
  ЩЕ СЕ РАДВАМЕ И АКО С ТЕЗИ МОДЕРНИ УРЕДИ – РАЗКРИЯТ И НАМИРАЩИТЕ СЕ ПИРАМИДИ НА НАШАТА ТЕРИТОРИЯ –
  БЪЛГАРИЯ ИМА ДЕСЕТКИ НАХОДКИ -СТЪРЧАТ НА РАВНО ПОЛЕ – И КОЛКО МНОГО ИЗ ПЛАНИНСКИ РАЙОНИ- БИХА УЧУДИЛИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЦЯЛ СВЯТ
  А ЗАИНТЕРЕСУВАНИ БИХА ГИ СПОНСОРИРАЛИ –
  НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ НЯМАМЕ СРЕДСТВА ЗА ВСИЧКИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РАЗКОПКИ
  НО ПЪК МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕМ ОТ КОИ ПЛАНЕТИ СА СЕ ЗАСЕЛИЛИ ПЪРВИТЕ ЖИТЕЛИ НА НАШАТА ЗЕМЯ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.