Каназирева прикрива престъпления в болница

1
12737
Каназирева прикрива престъпления в болница
Снимка: Атанас Бояджиев

Сигналите, които извънредният областен щаб в гр. Пловдив, оглавяван от Дани Каназирева, излъчваше до днес, недвусмислено показваха безсилие, липса на стратегия и възможности за овладяване на Ковид заразата. От днес, ситуацията около „гордостта на Борисов” – изцяло новата Ковид 19 болница, все повече се заплита.

Шефът на областния кризисен щаб Дани Каназирева изнесе на сайта на Областната управа данни за извършени престъпления в МБАЛ „Св. Мина“! Престъпления, които явно са и били известни, но вместо да ги прекрати и сезира компетентните органи, тя мълчи!

Въпреки закона, Борисов поиска от Каназирева МБАЛ „Св. Мина“ за Ковид болница

Решението, което Каназирева от няколко дни се опитва да наложи, по заръка на Борисов, заобикаляйки закона е да преобразува МБАЛ „Свети Мина“ в Ковид болница. След като посочихме законните пречки това да се случи, Каназирева ни отговори на сайта Областната управа. В него тя обяснява, че на ведомост, в МБАЛ „Св. Мина“, се водят 72 лекари, 27 сестри, както и 8 анестезиолога.

Всички те получават месечни възнаграждения и осигуровки от бюджета на Община Пловдив. Истината обаче е съвсем друга – в болницата, към днешна дата изпитват остър недостиг на лекари и сестри. Посочените бройки на работещите лекари в болницата, от Каназирева не отговарят на истината. Самият директор – проф. Петров се оплаква от недостиг на медици, от многото извънредни положени часове труд и чрез медиите търси помощ от частните болници, които от своя страна да му изпратят медицински екипи.

В популярен сайт за търсене на работа са обявени свободни позиции в болницата за лекари и сестри. На практика се получава, че пловдивчани плащаме на десетки лекари, които ги няма!

Това, че там се водят, само по ведомост лекари, а на практика ги няма означава две неща:

1. Към днешна дата, мъртви души в МБАЛ „Св. Мина“ получават трудови възнаграждения и осигуровки;

2. В болницата има корупционна схема, която ощетява бюджета на Общината. Освен парите от изплащаните трудови възнаграждения, осигуровки, премии, надбавки и т.н. се източват и средства по клинични пътеки от НЗОК и парите, които отпусна Министерски съвет – 1000лв. на лекар.

3. С мъртвите души в списъците на лекарите на болницата се поддържа илюзията, че една сграда, в която смятат да лекуват стотици болни заразени с Ковид е… болница.

4. Каназирева завършва отговора към нашия разумен апел, че видите ли, след като сме вложили вече милиони левове в болницата, няма смисъл да спираме да даваме и още и още средства. Да продължаваме, да не спираме да наливаме пари в нечии чекмеджета!

Каназирева прикрива престъпления в болница
Снимка: webnews

В чие шкафче отиват парите, които плащаме на лекарите от МБАЛ „Св. Мина“?

Типично в стила си, Дани Каназирева изисква и от принципала на болницата – Общински съвет Пловдив да отпусне допълнително 500 000 лв. от и без това празния бюджет на града, за заплащане на трудовите възнаграждения на лекарите в болницата.

Или какво се получава на практика – веднъж се плащат възнаграждения на мъртвите души в списъците, на частните екипи също трябва да им се плаща, на трето място с решение на Министерски съвет се отпускат 1000лв. допълнително възнаграждение и не стига това, ами се искат и още 500 хил. лева?!

Простата сметка показва, че ни въвличат в схема, по която в болницата се изливат няколко милиона, които в крайна сметка потъват в някое чекмедже.

Очакваме Прокуратурата да се самосезира и извърши проверка по изнесените факти. Защото заради некомпетентни калинки губим човешки животи.

Каназирева прикрива престъпления в болница
Снимка: Атанас Бояджиев

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.