Капачки за бъдеще днес в Пловдив

0
Капачки за бъдеще днес в Пловдив
Снимка: Капачки за бъдеще

Капачки за бъдеще днес на 28.09.19 г. са в Пловдив и очакват всички добри хора да се включат в инициативата.

 Чудесни хора има в България! ЧУДЕСНИ! ♥

За пореден път доброволци от цялата България се организират в помощ на Благотворителна кампания КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ, и с желание ОРГАНИЗИРАТ големи събирания на капачки в полза на болниците в малките общини ♥

Преди по-малко от две години НИКОЙ дори не подозираше, че съществува ОГРОМЕН проблем с кувьозите с малките населени места. Лекарите в не една и две общински болници бяха принудени да приютяват и да се грижат за недоносените бебенца в 30-40 годишни кувьози.

Двамата, Мартина Йорданова и Лазар Радков, като на шега стартират кампания за събиране на капачки с цел подмяна на най-старите и амортизирани кувьози в общинските болници.

Днес този проблем е на прага да бъде решен! И то не от институциите, а от група млади хора, които преди по-малко от две години стартираха кампания за събиране на пластмасови капачки.

До момента, благодарение на същите тези хора са рециклирани над 140 000 кг пластмаса и дарени 11 кувьоза в градовете  Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора,  Троян,  Кнежа ,  Левски,  Бяла Слатина,  Мездра, Първомай и Харманли.

Буквално преди няколко дни – в деня на Независимостта 22.09 – даряват кувьоз номер 12, който е транспортен и ще се използва и в двете болници във Велинград и ще покрива цялата община! Освен него съвсем наскоро са пристигнали още четири транспортни кувьоза, закупени със средства от кампанията, които ще дарят в рамките на следващите няколко седмици в четири малки болници, на които често им се налага да транспортират недоносени бебенца или такива с други проблеми, увити в одеало на задната седалка на лека кола.

“Aко успеем да направим много силна кампания – със сигурност ще подменим ВСИЧКИ най-стари кувьози в малките болници, затова подкрепете ни на събитието във вашия град” – призовават Лазар и Мартина.

„Само припомняме, че най-младият кувьоз в изброените места беше от 1989-та година, а най-стария от 1976 година. Целта ни е до края на 2019-та година да решим проблема със старите и амортизирани кувьози в малките общински болници и от началото на следващата година вече да НЯМА НИТО ЕДНА болница, в която най-новият кувьоз да е от миналия век!” – казват инициаторите Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Организаторите на кампанията вярват, че ако нещо не се случва в тази държава – това значи, че ние – обикновените хора трябва да го направим! Особено когато става въпрос за най-мъничките човечета!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.