Китай построи 250 акрова соларна ферма във формата на гигантска панда

Китайската компания „Merchants New Energy Group“ работи с Програмата на ООН за развитие (ПРООН), за да превърне електроцентралата „Панда“ в реалност. Проектът е част от усилията за повишаване на осведомеността сред младите хора в Китай за чистата енергия

0
142
Panda

Слънчевите решетки на повечето соларни ферми са подредени в права линия, за да образуват мрежа. Не такъв е случаят, обаче, с новата соларна електроцентрала в Датонг, Китай. Дизайнерите ѝ са решили да поразчупят малко клишетата и да създадат нещо по-забавно и приятно. А кое е по-забавно от любимото на всички азиатци животно – пандата? Соларната ферма е дело на китайската компания „Merchants New Energy Group“ – една от най-големите производители на чиста енергия в страната. Площта на фермата възлиза на почти 250 акра или ако трябва да сме напълно точни на 248.

Първата фаза от строежа, която включва и издигането на 50 мегаватов завод, беше приключена на 30 юни, цитира списание PV. Проектът вече доставя електроенергия на мрежа в Северозападен Китай, а по-късно през годината ще се построи и втора „Панда“.

Panda

Електроцентралата, носеща сладкото име „Панда“ ще може да произвежда 3.2 милиарда киловатчаса слънчева енергия за 25 години. Това ще намали употребата на приблизително милион тона въглища, нужни за производството на електроенергия, а това на свой ред ще намали въглеродните емисии с 2,74 милиона тона.

Китайската компания „Merchants New Energy Group“ работи с Програмата на ООН за развитие (ПРООН), за да превърне електроцентралата „Панда“ в реалност. Проектът е част от усилията за повишаване на осведомеността сред младите хора в Китай за чистата енергия, гласи в изявление на ПРООН.

Компанията и ООН се надяват да построят още соларни ферми във формата на панда през следващите пет години, като така ще се намали замърсяването на въздуха и ще се подобри чистотата на екосистемата.

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.