pokana

Във връзка с предстоящите планове на район „Централен“ – Община Пловдив за възстановяване и облагородяване на хълм Бунарджика кметът на „Централен“ Георги Стаменов кани всички жители и гости на гр. Пловдив на публично обсъждане. Събитието ще се състои на 08.08.2018 година /сряда/ от 18.00 часа, в зоната на парк Бунарджика пред акведуктите (над централната алея, на гърба на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване “Христо Ботев”). Всеки, който се интересува от темата може да се включи. За цели на организацията е необходима предварителна регистрация: по имейл на [email protected] или на място в деня на събитието между 16.30 и 17:45. Гражданите е необходимо да дадат име и тема, по която ще вземат участие.

minko minkov

 

снимка: Минко Минков

„През последната седмица наблюдавам голям интерес към обсъждането. Със сигурност има много въпроси и коментари, които гражданите ще споделят. Все пак това е любимо място на поколения пловдивчани,“ – коментира Стаменов. Проектът, чиято реализация Георги Стаменов и заместник-кметът инж. Тошо Пашов планират да започне през есента на 2018 година включва пълно подновяване на ВиК и ел. инсталацията, осигуряване на достъп до електрическо захранване в различни зони според целите, видео наблюдение, безжична интернет връзка; възстановяване на акведуктите, на старите каменни пързалки и езерата. „Пловдивчани ще имат още една нова зона за релакс,“ – добавя районният кмет. Екипът му кани представители на бизнеса, на държавните институции и всички заинтересовани граждани на обсъждането. То няма за цел да анализира ситуацията с Альоша, а Бунарджика като хълм, който носи богата история и го очаква добро бъдеще.

stamenov

„Цел на стартиращия проект е да се възстанови обликът на изключителния парк Бунарджика. Така както Божидар Здравков го е направил преди близо век. Посоките на действие са три: осветление, сигурност и забавления,“ – казва Стаменов.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.