Кои са Най-добрите практики в туризма за 2017-та?

Връчват Годишните награди на Община Пловдив за Най-добри практики в туризма за 2017. В онлайн гласуването, което определи победителите се включиха 1557 човека

0
363

За втори път Община Пловдив ще връчи Годишни награди за Най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2017 година.
Победителите ще бъдат наградени на официална церемония в Малката базилика на 12 юли, четвъртък. По време на церемонията ще бъдат обявени и тримата участници в онлайн анкетата, които ще получат специални награди, осигурени от Държавна опера Пловдив и Гайо шоколади.

Припомняме ви, че Експертна комисия, излъчена от Консултативния съвет по въпросите на туризма в община Пловдив, обяви на 1 юни номинациите в трите категории: „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, “Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ и „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“. Под формата на публична анкета, тези номинации бяха отворени за гласуване от пловдивчани, които определиха и финалните победители.

Комисията излъчи и победителите в категориите за „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“, след обработка на реални статистически данни съответно за места за настаняване категория 1 и 2 звезди, места за настаняване категория 3 звезди и места за настаняване категория 4 и 5 звезди. Победителите също ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Малката базилика.

За „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“ борбата бе между емблематичното за Пловдив “Дефиле на младото вино” на Съвета по туризъм, “Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионалната занаятчийска камара – Пловдив и 10-та Национална кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

За Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ спечелилите номинации са: Уиски бар “The Whisky Library”, Ресторант “Торо Гранде”, Ресторант ”Сол и Пипер”, Ресторант “Ноте ди Вино” и Бирария “Йегерхоф”.

Най-оспорвана беше надпреварата за “Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, тъй като и двете номинирани предложения са изключително оригинални. Миналогодишният победител в тази категория – “Дан Травел” ЕООД, участва в тазгодишното състезания с продуктът за фестивален туризъм OPERA & GOURMET TOUR 2017, който е компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона.
Продуктът “Пловдив и на 20 минути от него – култура, вино и свещени места” на ТА “Филипополис тур” ООД също е посветен на град Пловдив, като акцентира на неговия имидж на най-стар жив град в Европа и Европейска столица на културата за 2019 година.

Онлайн гласуването за Най-добри практики в туризма приключи на 2 юли 2018 г. и в него взеха участие общо 1557 души, които дадоха своя глас и определиха крайните победители в трите категории. Кои са те ще стане ясно на 12 юли, четвъртък. (Събитието е с вход с покани!)

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.