Кои са Най-добрите практики в туризма за 2017-та?

Връчват Годишните награди на Община Пловдив за Най-добри практики в туризма за 2017. В онлайн гласуването, което определи победителите се включиха 1557 човека

0

За втори път Община Пловдив ще връчи Годишни награди за Най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2017 година.
Победителите ще бъдат наградени на официална церемония в Малката базилика на 12 юли, четвъртък. По време на церемонията ще бъдат обявени и тримата участници в онлайн анкетата, които ще получат специални награди, осигурени от Държавна опера Пловдив и Гайо шоколади.

Припомняме ви, че Експертна комисия, излъчена от Консултативния съвет по въпросите на туризма в община Пловдив, обяви на 1 юни номинациите в трите категории: „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“, “Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“ и „Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“. Под формата на публична анкета, тези номинации бяха отворени за гласуване от пловдивчани, които определиха и финалните победители.

Комисията излъчи и победителите в категориите за „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2017 г.“, след обработка на реални статистически данни съответно за места за настаняване категория 1 и 2 звезди, места за настаняване категория 3 звезди и места за настаняване категория 4 и 5 звезди. Победителите също ще бъдат обявени на официалната церемония по награждаване в Малката базилика.

За „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив за 2017 г.“ борбата бе между емблематичното за Пловдив “Дефиле на младото вино” на Съвета по туризъм, “Международен фестивал „Балканска огърлица 2017“ на Регионалната занаятчийска камара – Пловдив и 10-та Национална кулинарна купа на България, организирана от Българската асоциация на професионалните готвачи.

За Най-атрактивно заведение в Пловдив за 2017 г.“ спечелилите номинации са: Уиски бар “The Whisky Library”, Ресторант “Торо Гранде”, Ресторант ”Сол и Пипер”, Ресторант “Ноте ди Вино” и Бирария “Йегерхоф”.

Най-оспорвана беше надпреварата за “Най-оригинален нов туристически продукт в Пловдив за 2017 г.“, тъй като и двете номинирани предложения са изключително оригинални. Миналогодишният победител в тази категория – “Дан Травел” ЕООД, участва в тазгодишното състезания с продуктът за фестивален туризъм OPERA & GOURMET TOUR 2017, който е компилация от фестивален и културно-исторически, винен и кулинарен туризъм, изцяло съсредоточен в Пловдив и региона.
Продуктът “Пловдив и на 20 минути от него – култура, вино и свещени места” на ТА “Филипополис тур” ООД също е посветен на град Пловдив, като акцентира на неговия имидж на най-стар жив град в Европа и Европейска столица на културата за 2019 година.

Онлайн гласуването за Най-добри практики в туризма приключи на 2 юли 2018 г. и в него взеха участие общо 1557 души, които дадоха своя глас и определиха крайните победители в трите категории. Кои са те ще стане ясно на 12 юли, четвъртък. (Събитието е с вход с покани!)

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Кои са Най-добрите практики в туризма за 2017-та?
5 от общо 1 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!
Предишна статияПловдив почита 181 години от рождението на Васил Левски
Следваща статияПепа Драгоева – момичето, което разказва истории с музика
Екипа на PlovdivTown
Plovdiv Town излиза на бял свят на 1-ви септември 2017 г. с ясна представа и визионерска концепция. Сайтът съчетава в себе си няколко мисии – да бъде коректна медия, извеждаща на преден план добрите лични примери на всеки отделен индивид; да използва и уважава свободата на словото с цел промяна, без да я превръща в свободия; да вдъхновява с градските и личните истории на творци, бизнесмени, лидери, общественици и граждани на Пловдив, България и Света. И не на последно място – да се бори за каузи, засягащи нашето бъдеще, нашето развитие; да подава ръка на нуждаещите се и да покаже, че силата на писалката е много по-могъща от други инструменти.