napisano za Plovdiv

По повод Съединението на България район „Централен“ организира литературен конкурс на тема „Написано в Пловдив”. Да участват в него са поканени всички ученици от 7-ми до 12-ти клас.

„Причината да обявим конкурса за литературна творба е свързана с това да провокираме подрастващите да мислят и пишат критично. Важно е младите да имат съвременен поглед, съобразен със същността на град Пловдив, с неговото настояще, минало, личности и сгради.“- коментира Георги Стаменов, под чиято егида се провежда „Написано за Пловдив”.

Georgi Stamenov

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в квартал Капана и покана за участие в събитие през есента на 2018 година.

На събитието ще присъстват журито и представители на партньорите на „Написано за Пловдив“- Капана, БНТ-Пловдив, Издателство Ентусиаст, Plovdiv Town и Забелязано в Пловдив.

До 18.10.2018 година младежите могат да подават свои авторски творби – поезия или проза. Сред условията за участие е творбата да бъде на български език, да не надвишава 2 страници и да не е била награждавана до момента. Организаторите допускат и визуален материал, прикрепен към творбата.

Кандидатури ще се приемат по електронен път – на имейл [email protected] След изтичане на срока за участие администрацията ще изпрати всички творби на журито на конкурса. Жури в пилотното издание на „Написано за Пловдив” ще бъдат писателя Димитър Райчев, журналистите Деница Торньова, Таня Грозданова – Кънева, Паулина Гегова и издателя Виктория Бисерова. Регламентът на литературния конкурс е качен на сайта на район „Централен“- www.plovdivcentral.org.

 

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.