napisano za Plovdiv

По повод Съединението на България район „Централен“ организира литературен конкурс на тема „Написано в Пловдив”. Да участват в него са поканени всички ученици от 7-ми до 12-ти клас.

„Причината да обявим конкурса за литературна творба е свързана с това да провокираме подрастващите да мислят и пишат критично. Важно е младите да имат съвременен поглед, съобразен със същността на град Пловдив, с неговото настояще, минало, личности и сгради.“- коментира Георги Стаменов, под чиято егида се провежда „Написано за Пловдив”.

Georgi Stamenov

Сред най-атрактивните награди, които организатори и партньори са подготвили, са стаж в медия, възможност за ползване на часове в споделен офис в квартал Капана и покана за участие в събитие през есента на 2018 година.

На събитието ще присъстват журито и представители на партньорите на „Написано за Пловдив“- Капана, БНТ-Пловдив, Издателство Ентусиаст, Plovdiv Town и Забелязано в Пловдив.

До 18.10.2018 година младежите могат да подават свои авторски творби – поезия или проза. Сред условията за участие е творбата да бъде на български език, да не надвишава 2 страници и да не е била награждавана до момента. Организаторите допускат и визуален материал, прикрепен към творбата.

Кандидатури ще се приемат по електронен път – на имейл [email protected] След изтичане на срока за участие администрацията ще изпрати всички творби на журито на конкурса. Жури в пилотното издание на „Написано за Пловдив” ще бъдат писателя Димитър Райчев, журналистите Деница Торньова, Таня Грозданова – Кънева, Паулина Гегова и издателя Виктория Бисерова. Регламентът на литературния конкурс е качен на сайта на район „Централен“- www.plovdivcentral.org.

 

 

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.