Концертът на Графа – концерт за любовта и мечтите

Фотографии: Александър Карамфилов

Дългоочакваният концерт на Графа в Пловдив най-после дойде. Снощи Античният театър се превърна в лоно на музиката, доброто настроение и усмивките. Светлинното и звуково шоу, обещано от организаторите, наистина оправда очакванията. Безспорно Влади Ампов е едно от големите имена на съвременната българска поп сцена, а на живо е още по-добър, отколкото по клиповете си.

Концертът на Графа – концерт за любовта и мечтите Пловдив

Grafa

Grafa

Самият спектакъл започна с мултимедийно послание – по екраните и каменните повърхности на театъра се появяваха и изчезваха една след друга думи, сами по себе си еднозначни, но съдържащи огромна символика. Те описаха почти всички емоции, които изпитваме по време на житейския си път – страст, гняв, любов, мечти, очакване, отчуждение и много други, като завършиха с едно от най-важните за хората желания – „Свободата“. След този момент на размисъл дойде време и за музика. Графа вдигна хората на крака. Сливайки песни от новия му албум, с тези, които вече са се превърнали в сигурни хитове, ще потопихме в една истинска музикална фиеста.

Grafa

Grafa

За жалост, при изпълненията на „Крадена любов“ и „Заедно“, която официално влезе в учебниците по музика за VIII-ми клас, не можеха да присъстват Мария Илиева, Любо Киров и Орлин Павлов, но за сметка на това, гост изпълнители се оказаха новият талант Искрата, македонският рапър Slatkaristika, известен с One-shot-овете си и любимецът на цяла България Стефан Вълдобрев. Инструменталният акомпанимент бе предоставен на Борислав Бояджиев, Краси Тодоров, Мирослав Иванов, Венци Трифонов, Александър Обретенов, Васил Крумов и LaTiDa, които вкараха едно ново звучене в познатите ни парчета.

Grafa

Grafa

Grafa

Това, което Графа сподели с публиката е, че скоро може да очаква нов хит във формацията от него, Любо и Орлин, както и че на пазара вече се пусна DVD с концерта му в Арена Армеец. Този в Античния театър също беше записан с камери и дронове, а филмът за него също се очаква да излезе за масова употреба и връщане към този емоционален спомен. Със сигурност това е концерт, който пловдивчани ще запомнят, а усещането на римските руини е неповторимо. Предава ти чувство за история, която съчетана с модернизма се превръща в нещо, което не може да се срещне никъде другаде в България. Точно затова и толкова изпълнители се чувстват повече от прекрасно на тази многовековна сцена.

Grafa

Grafa

Но вместо да ви разказваме, защо просто не ви покажем емоциите, светлините и професионализма…

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.