Котката Били има нужда от нашата помощ

0
803
Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката Били има нужда от голяма сума за лечение на автоимунното заболяване гингивостоматит и вируса калицивироза. Нейната история е показателна за добрината у хората и за това, че животните са по-добри борци от шампионите по ММА.

Били вече не е бездомна котка. По време на извънредното положение тя се е превърнала в новодомец и съквартирант за млада жена. Момичето я прибира у дома, за да облекчи разходите поне за храна на организацията “В Пловдив – Без дом” и да освободи място за следващото животинче в нужда.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката и заболяването

Диагнозата на котката Били е страшна – страда от хроничен гингивостоматит, след прекарана калицивироза, с която в момента се бори повторно. Гингивостоматитът е автоимунно заболяване, което причинява появата на язви в устата, болезнени зъби и възпаление. Болката е страшна и повечето котки с това заболяване имат фатален край, защото отказват да се хранят, терапията не им влияе и не получават лекарство навреме.

Лимфните възли се подуват и животните не могат да приемат нормално храна и вода. Поддържащата терапия е с кортикостероиди, които унищожават други части на организма и водят до съкратен живот.

Лечението с Virbagen Omega помага на имунната система и раните са затварят до няколко седмици след първата инжекция. Лекарството струва около 700 лева и трябва да бъде поръчано от чужбина. То е най-добрият шанс за нормален живот на котката Били.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

В новия си дом котката се храни с хубава храна, има си собствено легло и възглавнички, играчки. Въпреки възпаленията, от които на моменти лимфните й възли стават огромни, тя се храни. Не поема оптималното количество храна, но преодолява болката и се бори.

Всеки ден става все по-уверена и показва малко по малко своя характер. Личи си, че е била домашна. Имала е хора, научили са я най-вече на думата “Не” и да се страхува. Сега се учи на игра и спокойствие, на увереност и грижа.

В историята на Били има много неизвестни. Не е ясно на колко години е. През 2016 се е появила бременна в кв. Гагарин и след раждането е кастрирана. От тогава е била на улицата, където се е разболяла. Лечението на котката до момента включва изваждане на задните зъби, антибиотик, обезболяващи. Обезпаразитена е и й е предписан Витамин С. Били е осиновена на 4 април – Денят на бездомните животни, и от тогава не спира да се бори да живее като домашно коте.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката Били и как да и помогнем

Ако искате да подарите живот на Били, можете да го направите с дарение по следните начини, като посочите основание “ЗА БИЛИ”:

paypal: [email protected]

IBAN:BG53STSA93000010778552 BIC:STSABGSF – банка ДСК

Елена Павлова или в клиника Ситивет за “В Пловдив – без дом”!

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.