Котката Били има нужда от нашата помощ

0
Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката Били има нужда от голяма сума за лечение на автоимунното заболяване гингивостоматит и вируса калицивироза. Нейната история е показателна за добрината у хората и за това, че животните са по-добри борци от шампионите по ММА.

Били вече не е бездомна котка. По време на извънредното положение тя се е превърнала в новодомец и съквартирант за млада жена. Момичето я прибира у дома, за да облекчи разходите поне за храна на организацията “В Пловдив – Без дом” и да освободи място за следващото животинче в нужда.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката и заболяването

Диагнозата на котката Били е страшна – страда от хроничен гингивостоматит, след прекарана калицивироза, с която в момента се бори повторно. Гингивостоматитът е автоимунно заболяване, което причинява появата на язви в устата, болезнени зъби и възпаление. Болката е страшна и повечето котки с това заболяване имат фатален край, защото отказват да се хранят, терапията не им влияе и не получават лекарство навреме.

Лимфните възли се подуват и животните не могат да приемат нормално храна и вода. Поддържащата терапия е с кортикостероиди, които унищожават други части на организма и водят до съкратен живот.

Лечението с Virbagen Omega помага на имунната система и раните са затварят до няколко седмици след първата инжекция. Лекарството струва около 700 лева и трябва да бъде поръчано от чужбина. То е най-добрият шанс за нормален живот на котката Били.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

В новия си дом котката се храни с хубава храна, има си собствено легло и възглавнички, играчки. Въпреки възпаленията, от които на моменти лимфните й възли стават огромни, тя се храни. Не поема оптималното количество храна, но преодолява болката и се бори.

Всеки ден става все по-уверена и показва малко по малко своя характер. Личи си, че е била домашна. Имала е хора, научили са я най-вече на думата “Не” и да се страхува. Сега се учи на игра и спокойствие, на увереност и грижа.

В историята на Били има много неизвестни. Не е ясно на колко години е. През 2016 се е появила бременна в кв. Гагарин и след раждането е кастрирана. От тогава е била на улицата, където се е разболяла. Лечението на котката до момента включва изваждане на задните зъби, антибиотик, обезболяващи. Обезпаразитена е и й е предписан Витамин С. Били е осиновена на 4 април – Денят на бездомните животни, и от тогава не спира да се бори да живее като домашно коте.

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

Котката Били и как да и помогнем

Ако искате да подарите живот на Били, можете да го направите с дарение по следните начини, като посочите основание “ЗА БИЛИ”:

paypal: [email protected]

IBAN:BG53STSA93000010778552 BIC:STSABGSF – банка ДСК

Елена Павлова или в клиника Ситивет за “В Пловдив – без дом”!

Котката Били има нужда от нашата помощ
Снимка: Котката Били

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.