Крипто – новият дом на парите

0
126
Крипто - новият дом на парите
източник снимка: www.elev8con.com

Новият дом на парите не е банка, фонд или злато, а една дума с много значения и финансови инструменти – КРИПТО.

Широкото разпространение и масовото признание от финансовия свят доведе до невиждани върхове при Биткойн и криптовалутите. Но това не е всичко. Това e само началото на крипто – една нова ера или нов интернет, изграден на технологията на блокчейн, където всеки е свързан и допринася за сигурността и стабилността на мрежата като за това е възнаграден с дигитален койн или криптовалута.

Крипто не е просто новата пирамида или мрежов маркетинг. Крипто е фундамент, блокчейн, криптовалути, които изграждат заедно новия финансов свят, сигурен и свързан както никога досега.

Новият дом на парите е в нашите ръце, в нашия телефон!

източник: news.bitcoin.com

Бързите темпове на развитие на мрежата и доверието на инвеститорите ще доведе до нови върхове и обеми на Биткойн и всички криптовалути.

DEFI сектора – новия крипто бум

Развитието на DEFI сектора,(децентрализираните финансови ексчейндж платформи) от своя страна прехвърля обем от 10 милиарда долара, което означава, че най-доброто предстои. Този обем се постига с нови инвеститори и валидатори на мрежата.

Валидатор е този, който отговаря за проверката на транзакциите в рамките на блокчейн мрежата на дадена криптовалута като за целта предоставя своите койни да се “стекват” или отдават под наем за сигурността на мрежата и валидирането на трансакциите.

Крипто и банките

Трудно ще заменим старите си навици като например да отидем до банката за да изтеглим 2000лв или да увеличим депозита си, да изтеглим кредит или да сложим пари на лихва от 0.2% ( преди години 2-4%). Банките не са променили начина си на работа, но промениха лихвените проценти по депозитите, увеличиха потребителските такси и не предоставят гъвкави условия на клиента.

източник: crypto.co

В крипто света нещата са по-различни. Процентите на лихвите са високи, платформите с качествени финансови инструменти са много, следователно високия процент конкуренция предлага по-добра и по-сигурна услуга на инвеститора.

1000лв инвестирани в банка или в крипто?

При условие, че имате тази сума, къде бихте инвестирали, считайки горепосочените 2 избора? Ще разгледаме няколко сценария:

  1. Инвестирам в банка на 0.2% лихва за годишна база. За една година получавате 2.00лв за вашата инвестиция.
  2. Инвестирам в крипто. Има много възможности като една от най-сигурните е инвестицията в така наречените “стейбъл койни” или крипто монети с фиксирана цена например от 1.00€. Лихвата на такъв депозит за 6 месечен период е 6.2%. Тоест за вашата инвестиция от 1000лв ще получите 6.2%+6.2%= 12.4% доходност или 124лв за една година.

Всичко това, може да се управлява от един смартфон в джоба ви от всяка точка на света.

Генериране на крипто с вашето крипто

Сектора на крипто се развива с невиждани темпове и информацията тече като водопад. Едно от новите неща на една от най-големите крипто борси в света – “Binance” е възможността да генерирате нова криптовалута (която ще бъде добавена на борсата и цената и ще започне да се вдига в пъти) с вашата съществуваща.

Например имате 10 “BNB” койни, който са собственост на самата борса. Те ви позволяват да ги управлявате с инвестиционна цел – да ги сложите в така наречения “басейн” и така да генерирате нови койни от следваща нова валута, която предстои да бъде добавена в борсата.

Като всяко начало – ВСИЧКО е трудно, но с времето и опита ще успеете да разберете всичко,което правите. А вашите усилия ще се отплатят стократно. Приятно инвестиране!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.