Лина Никол и Rivermen – двама столични музиканти на пловдивска територия

Дуетът свири в стил soul, funk и R ‘n’ B. Музиката им е компилация от авторски парчета, както и аранжирани кавъри на известни песни

0
Лина Никол и Riverman

България е пълна на таланти държава. С малките си размери, качествените артисти няма как да останат незабелязани и в страни от прожекторите за дълго време. А когато системата от продуцентски къщи не ги извежда на голямата сцена, тези, които са истински вдъхновени и амбициозни, сами проправят пътя си. Няма нищо страшно в това да се бориш сам или с привърженици. Много млади хора започнаха да осъзнават тази истина и да намират начин да се проврат във въртележката на културния бизнес.

Лина Никол и Rivermen са такива млади и талантливи хора, които не се спират пред нищо, за да докоснат света с музиката си.

Лина Никол се занимава с класическо пиано от малка, като в последствие се прехвърля на пеенето, защото открива, че именно то е нейната истинска дарба. През 2015 година издава първото си EP.

Радослав Славчев a.k.a. Riverman е родом от Русе, където завършва Музикалното училище с класическа китара, след което продължава в Музикалната академия в столицата с бас китара. Радослав избира артистичния псевдоним Riverman, защото прекарва по-голямата част от детството си по поречието на Дунава. Усеща връзката си с реката, затова и я увековечава.

Свирил е с много големи български изпълнители като Белослава, Камен Донев в спектакъла „За сватбите“. Участва в новосформираната група Indigo kids, а отделно създават група с Лина, в която участват още брат му Александър Славчев, Богомил Енчев и Станислав Арабаджиев. Изпълнителите свирят в стил soul, R ‘n’ B, funk, главно на английски език. Музиката им е компилация от авторски парчета, както и аранжирани кавъри на известни песни.

Лина Никол и Riverman

„Пеем главно на английски език, защото той е много по-мелодичен от българския. Българският е твърд и не е толкова подходящ за стила, в който свирим.“, обясняват младежите, като подчертават, че с музиката си придават най-вече лични емоции от собствените си житейски преживявания.

„За мен, музиката винаги е била нещо позитивно, което ме прави щастлив. Ние, музикантите, се изявяваме по-добре с инструментите или гласовете си, отколкото с думи. От тях излиза всичко, с което сме се сблъскали в живота“, споделя Радослав.

Дуетът не е непознат на пловдивската публика. Не веднъж са идвали да свирят в града на тепетата и признават, че пловдивчани ги приемат много добре, защото са интелигентни и жадни за хубава музика.

Тепърва ще чуваме за Лина Никол и Riverman. Тяхното развитие предстои, но ако ги попитаме кое е най-важното за тях и музиката им, ще отговорят: “Важно е всеки да се концентрира в това, което обича да прави и да го прави с цялото си сърце. Всичко останало е последствие на постоянството ти.“

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Лина Никол и Rivermen – двама столични музиканти на пловдивска територия
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!