Лято е! Не ни се работи, а в главата ни постоянно изникват морски картини. Почти инстиктивно усещаме вкуса на студеното мохито, хладния полъх на морския бриз и парещите слънчеви лъчи. Някои от нас, обаче, са заети с работа и все още не са успяли да отскочат до черноморието. Е и това ще стане. Но дотогава, нека събудим морските си емоции с любимите ни български песни, посветени на морето и безгрижната почивка.

Тони Димитрова- „Ах, морето”. Страхотния глас на Тони Димитрова, лириката на Иван Ненков и музиката на Стефан Маринов поставят тази песен сред вечните български хитове.

Тодор Колев- „Черно море”. Няма по-голям от Тодор Колев. Да, песента навява едни ориенталски ритми. Приемете я със сериозна доза чувство за хумор, което беше силата на покойния Тодор Колев.

Лора Караджова и Goodslav- „Нека бъде лято”. Дуетът между двамата вече няколко години не спира да се върти по родните клубове. А заглавието е повече от подобаващо. Кой не иска лятото да е вечно? Или поне да продължава 10-11 месеца.

Поли Генова ft LaTIDA- „Солени дни”. Поли Генова и LaTIDA започват музикалната си кариера от музикалното предаване „Бон бон”. През лятото на 2017-та излиза общия им проект, носещ истинско лятно настроение.

Играта и Лео- „Айде на морето”. Двамата изпълнители ни приканват да се отдадем на летни емоции с думите: „Хайде на морето, с масло да ви намажа. Хайде на морето, стягаме багажа.”

D2- „Аз и ти”. Лято и море, море и любов и студена ломонада. Все приятни неща се пеят в тази песен.

Deep Zone и Веси Бонева- „Летен кадър”. Пловдивската гордост- Веси Бонева и момичето от Розовата долина- Нелина Георгиева изпяват една от най-любимите ни морски песни.

Акага- „Време за море”. Как обичаме тези пораснали момчета, от Акага. Има толкова много музика в музиката им. Има куп инструменти, фънки бийт и най-морското настроение, което може една песен да ти даде.

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени- „По-полека”. Нима решихте, че ще я пропуснем. Няма как да говорим за морски песни и да не я споменем. Песента е избрана за „най-обичаната българска песен за пътуване” на 2017-та година . В класацията на БГ радио „По-полека”  се оказа безкомпромисния фаворит на слушателите.

 

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Колекция любими български песни посветени на лятото и морето
5 от общо 2 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!