Любомир Чакъров: Г-н Язов, къде са парите?!

0
10044
Любомир Чакъров: Г-н Язов, къде са парите?!
Снимка: Забелязано в Кючука

Любомир Чакъров попита кмета на район „Южен“ – Костадин Язов, къде са парите за ремонт на паважната настилка на ул. „Кукуш“ и прилежащите и отсечки.

На 12.07.22 г.,  Любомир Чакъров направи живо излъчване от район „Южен“. Той беше сезиран от негов съученик от „Търговската гимназия“ – Сашо Марев. Причината за сигнала е подадена жалба от Марев към Община Пловдив и кметство на район „Южен преди 5 месеца. От февруари месец до сега, Сашо е получил един входящ номер от голямата община и две писма от подчинените на кмета Язов. В писмата пише точно кратко и ясно – пари няма! Въпреки, че същата година на района са преведени допълнителни средства за извършване на текущи ремонтни дейности.

Сашо, живее на ул. „Кукуш“, близо до надлез „Родопи“. Той е изключително активен в квартал. От години организира хората, които живеят в близките до него блокове. Постоянно подава жалби за проблеми в карето, което живее и успява да оправи част от проблемите. Така, през 2018 г., той подава жалба до район „Южен“ за участъка по ул. „Кукуш“, че има образувани множество дупки. Тогава от района реагират бързо и дупките са запълнени. Но сега положението е друго.

През февруари 2022 г, написва жалба с 17 точки, в които описва всички проблеми на улицата и прилежащите и пресечки. От 17 точки, едва 2 биват изпълнени от кмета Костадин Язов и Община Пловдив. За да не бъде голословен, освен сигналите за нередности, той пише и предложения, как тези проблеми да бъдат решени. Повечето проблеми включват нарушени пътни елементи, пешеходни пътеки, бордюри, дървета и пътни знаци. За съжаление единственото за 5 месеца получава отговор: „Нямаме пари“. Но това не го отказва, а го амбицира да пише още.

Любомир Чакъров: Г-н Язов, къде са парите?!
Снимка: podtepeto

Докато ще чакаме Язов?

Докато чакат реакция от районната администрация, съседите на Сашо започват сами да си пълнят дупките в квартала. Кой, с каквото може, защото са забравени от кмета Язов. В едно от писмата, което Сашо получава като отговор, се твърди, че вече има извършени ремонтни дейности на улицата. Но те са извън неговия сигнал. Все пак Марев и съседите му живеят от години там и щяха да забележат, че кратерите липсват. Но положение не само при тях така.

Целият квартал е писнал от слабата поддръжка на пътната инфраструктура от кмета Язов. Бул. „Александър Стамболийски“ прилича повече на лунен пейзаж, от колкото на главна артерия. На частта около затвора, имаше толкова големи дупки, че живущите в квартала бяха поставили гуми, за да не се излъже някой да се пребие в тъмното. Същата работа беше и на бул. „Кукленско шосе“, където пропаднала над 60 см. дупка застрашаваше живота на преминаващите автомобили.

Тогава благодарение на наши публикации и сезиране на Община Пловдив с жалби, бяха запълнени всички дупки на бул. „Кукленско шосе“.

Пред седмица, адвокат Бояджиев написа в социалните мрежи, че е направил кмета на „Южен“ – Язов клиент на прокуратурата. Причината да бъде даден на компетентните органи са сигнали на Бояждиев за множество изоставени автомобили в квартала. Освен това напомняме, че адвокатът организира и протест против презастрояването и конкретно за стоежа на ул. „Асен Христофоров“.

Както е тръгнало, кметът Язов взе да събира доста негатив, защото кварталът е в изключително лошо състояние. Въпреки, че „Южен“ остава най-големият квартал в Пловдив и се очаква да се събират най-голямо количество данъци, пари за ремонти няма. Има шахти, които от години не са чистени, а зелените площи са изчезващ вид. Напрежението скоро ще прерасне в активни протестни действия, ако Язов не се хване в ръце и не оправи спешно дупките по улиците на квартала.

Гледайте видеото, за да чуете сами за проблемите:

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 49

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.