Малкият Станислав се нуждае от вашата помощ, за да продължи живота си

През 2017-та Фондът за лечение в чужбина оттегля подкрепата си към семейство Чоневи, а състоянието на Стаси се влошава

2
1680

Едно от най-ценните богатства на журналистиката е, че тя може да променя съдби. Вярно, не с лека ръка или щракване с пръсти, но със събуждане на човешкия дух и инициатива. Ние също искаме да променяме бъдещето на хората, затова ще ви запознаем със съдбата на малкия Станислав Чонев, който има спешна нужда от финансова помощ за животоспасяваща операция в Турция. Историята на малчугана е тежка и несправедлива, особено за едно дете, което тепърва навлиза в живота, а може да го напусне на такава крехка възраст. Но да започнем отначало.

Станислав е роден 11-ти юли 2011 година. Идва на този свят като всяко бебе – щастливо, невинно и здраво. Уви, в края на същата година той започва да повръща и след редица изследвания, включително ЯМР, се установява наличие на огромна Хидроцефалия. Приет е в софийската болница „Иван Рилски“, където му поставят клапа. Причината за здравословните му проблеми не са ясни, а състоянието му се влошава. Лекарите заявяват на семейството, че детето няма да оцелее и година, докато не изпращат документите си в турската болница „Аджъбадем“ при един от тримата най-добри детски неврохирурзи в света проф. Мемет Йозек. Чак тогава родителите на Стаси разбират, че той е болен от тумор, а клапата му не работи. Там започва и голямата борба.

Stasi

Станислав бива одобрен от Фонда за лечение в чужбина, под ръководството на директор Александров, който подпомага връщането в Турция и първоначална операция. Следват още много – за поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. След радиотерапията се установява, че Стаси страда и от силен хормонален дисбаланс, който и до ден днешен се лекува с инжекция, която се бие на всеки 28 дни.

В началото на 2017-та директор Александров от Фонда е сменен и те оттеглят подкрепата си и семейството трябва да поеме всички разходи по лечението. Това до някъде е възможно, но в един момент спестяванията свършват и изпадат в безизходица. Заради болестта, Станислав губи зрението си. В момента се очаква да излязат два вида биопсия – едната хистологична от тумора, а другата генетично-молекулярна.

Stasi

Животоспасяващата операция за Станислав Чонев е насрочена за 12-ти юли, часове след рождения му ден. Тя е много рискована, но е единствената опция. За нея са необходими почти 63 000 евро, като до момента са събрани близо 40 000 ЛВ. Крайният срок за събиране на средствата са до 30-ти юни. Ако някой иска да помогне на малкия Станислав, може да го направи по дарителската сметка или на онлайн кампанията ТУК.

Благотворителна инициатива се бори за живота на Станислав Чонев

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

2 КОМЕНТАРИ

  1. от майката на Стаси Петя Чонева
    1 мин

    💖ВАЖНО💖
    Мили приятели, тъй като състоянието на Стаси се влоши, на 06.06 пътуваме за Турция и по спешност ще бъде опериран на 08.06. Операцията е наистина спешна и неотложна! Той има нужда от всички Вас , скъпи Ангели!!!💖💖

  2. Най- сърдечни благодарности на plovdiv town и Паулина Гегова за това, че взеха присърце историята на малкия Стаси!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.