МАРТИН КАРБОВСКИ представя нова книга в Пловдив

0
510
МАРТИН КАРБОВСКИ представя нова книга в Пловдив
Снимка: Мартин Карбовски

Мартин Карбовски гостува в Пловдив с ново издание на книгата си „Черните пътища на Европа“ /19 октомври, понеделник, 18:30, ПУ/

13 години след написването на документалния роман „Черните пътища на Европа“ журналистът Мартин Карбовски реши, че е време за второ издание.

Обновено – със снимки, правени от автора по време на пътуването му в Европа и с нов предговор, в който Карбовски анализира пак и пак как така му се случи да стане „певец на разпада и пиар на кошмара“.

През 2007 година Мартин Карбовски започва своята обиколка из континента така:

Съдбата раздава на хората различни държави, различни родини. Българийките шумят; шушнат и шумолят, като листа от смачкани паспорти, държани дълго в задни мъжки емигрантски джобове – препоени с пот и после изсъхнали от директно слънце. Бедната ми страна, наистина.“

През 2020 още по-убедено той иска да ви разкаже какво лично видя тогава, и какво вижда днес в „Новия Вавилон“ в епохата на „Новото Нормално“.

Затова и Мартин Карбовски добавя:

Това е една българска книга, в нея се разказват истории за изчезващи хора и намаляване на популацията. Разказвам за капките, от които чашата пресъхва. Живителните капки, които губим в началото на епохалното ни пътешествие в Нова Европа. Гледайки тая Европа имам много какво да кажа против племето си, ако то не пожелае реформа. Или катарзис. Или пречистване чрез трагедия. То и няма друго пречистване…
Държа да ви дам тази книга, защото смятам, че в първата четвърт на 21-ви век не сме на правия път. Защото изчезваме. Ако не изчезнем, ще бъде защото сме писали и говорили, и спорили. Ако изчезнем – нищо няма значение. Ни книга, ни библиотека, ни тоалетна, ни гробище.
Изчезваме.
И ако ви се струвам неподходящ, за да ви съобщя тази новина, припомнете си, че Бог избира за работата си винаги неподходящите хора.“

МАРТИН КАРБОВСКИ представя нова книга в Пловдив
Снимка: Мартин Карбовски

Мартин Карбовски ще обиколи над 10 български града, за да се срещне с читателите и да  направи представяне на новото издание на „Черните пътища на Европа.

Очаквайте Мартин Карбовски и във вашия град.
Поканени са всички, за които България, литературата и бъдещето ни е важно.

Турнето на стартира в Пловдив, Университет „Паисий Хилендарски, на 19 октомври, 18:30, в спортна зала „Паисий Хилендарски“.

Заповядайте.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.