Мегз – Миглена Каканашева с обвинение в Пловдив

0
713
Мегз - Миглена Каканашева с обвинение в Пловдив
Мегз -Мигена Каканашева: Лимитиран спортен екип

Мегз – Миглена Каканашева с повдигнато обвинение от районната прокуратура в Пловдив.

Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева. Позната като Мегз, на приятеля ѝ Румен Рончев, както и на братовчед ѝ Антон Лесов. Цитирайки говорителя на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Според държавното обвинение Мегз умишлено е склонила двамата мъже противозаконно да присвоят чужда движима вещ. Стана въпрос за джип „Мерцедес G350“, като обсебването е в големи размери.

Миглена Каканашева е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери. Тя е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката Мегз също е пуснат от ареста срещу подписка. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма „Розова долина“, обаче остава в ареста за 72 часа.

До обвиненията се стигнало, след като в края на септември 2018 г. Миглена Каканашева – Мегз обяви за откраднат джипа си.  Автомобилът е лизингов и е собственост на „Софавто“, а стойността му е 98 560 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесов. Написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. „Кючук Париж“, а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал.

По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти. В крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат.

На Антон Лесов е повдигнато и обвинение за това, че на 28 септември 2018 г. в Пловдив. Умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официален документ, съставен съгласно. 
До момента е установено, че обвиняемата Миглена Каканашева – Мегз имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за джипа. Поради тази причина Мегз и Румен Рончев решили противозаконно да го присвоят. Без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.

Според събраните доказателства, дизайнерката Мегз убедила братовчед си и приятеля си да осъществят предварително замисления план. За обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат. След проведено разследване, джипът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители. В двор на имот на роднина на 33-годишния Антон Лесов в района на град Раковски. Колата е върната на лизинговото дружество, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.

От прокуратурата съобщиха, че ще внесат искане в съда за постоянен арест спрямо Румен Рончев. Срещу него са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение. То е за това, че на 31 декември 2017 г., отнел чужди движими вещи. Два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“.


Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.