Music
снимка: Pixels.com

По решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО 1-ви октомври е обявен за Международен ден на музиката през 1974-та година. Той се чества в 120 страни по света.

Музиката е универсален език, който не зависи от възраст, образование, пол, раса или имуществен ценз. Музиката ни говори, тя има силата дори да лекува. Тя няма граници и измерения. Напротив, тя може би е най-добрия посланик, има силата да обединява и създава положителни вибрации у хората.

Личностите, които творят музика винаги са били поставяни на пиадестал. Тяхното мнение е било важно, а живота им често бива гледан под лупа. За да отбележим подобаващо празника събрахме цитати за музиката, живота и любовта от едни от най-известните музиканти, които завинаги ще останат в историята.

„О, аз не съм създаден за рая. Не, не искам да ида в рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”- Фреди Меркюри.

“Животът е това, което се случва, докато сме заети да правим други планове.”- Джон Ленан.

„Гледайки хората, ангелите плачат, защото не им е достъпно това, което е достъпно на нас : усещането за момента”- Карлос Сантана.

„Човек живее само веднъж, но ако изиграе картите си правилно, веднъж е достатъчно.”- Франк Синатра.

„Прекаляваме с това да се опитваме отчаяно да съответстваме на това, да се считаме за красиви или политически коректни. Вярвайте в себе си и се придържайте към това, което е вярно. Ако искате да приличате на мен, бъдете себе си.”- Мерилин Менсън.

„Можеш да излъжеш хората. Можеш да заблуждаваш всеки по всяко време, но не можеш да излъжеш себе си. Вечер, когато си отидеш у дома, се изправяш срещу истината. Аз съм и най-добрия си приятел, и най-лошия си враг.”- Уитни Хюстън.

„Не съм човек, който има нужда от много пари. Ако някой нахлуе в къщата ми, след половин час ще си тръгне без да е открил нищо ценно, което да открадне.“- Шаде Абдул.

„Ако не беше музиката в живота ми щеше да бъде по-вероятно да съм мъртъв отколкото жив”- Джеймс Хетфийлд, Металика.

„При мен нещата не са, както в поговoрката “Гладна мечка хоро не играе”, защото аз цял ден не съм яла. Не играела, ама играе. „- Лили Иванова.

„По-добре да бъдеш разочарован от любовта, от колкото от нейното отсъствие”- Алла Погачова.

„Твърде много свобода може да доведе до разпад на душата.“- Принс. „Никога няма да имаш мир със себе си, ако не слушаш сърцето си!”- Джордж Майкъл

„Аз се смея на себе си. Не се вземам съвсем на сериозно. Мисля, че това е друго качество, което хората трябва да поддържат… Трябва да се смеете, особено на себе си.“  – Мадона.

“Ако влезеш в този свят със знанието, че си обичан, и напуснеш този свят със знанието за същото, тогава всичко, което се случва в промеждутъка, може да бъде преодоляно.”- Майкъл Джексън.

„Преди много години трябваше да си призная, че не съм много разбираем, когато трябва да обяснявам как се чувствам. Музиката ми го прави вместо мен.”- Дейвид Бауи.

„Моята философия за живота е проста: нужно ми е да обичам някого, да чакам някого и да направя нещо.”- Елвис Пресли

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.