Международната лятна академия за креативно мислене и дизайн Нoy- Хay/Шoy –Хay (Know-How/Show-How)ще изследва потенциала на квартал Кючук Париж, като част от програмата на „Пловдив- Европейска столица на културата 2019“. Темата на академията е до „От Кючука Париж“, а отправна точка на изследването е читалище „Тракия – Пловдив -2008“.

Читалището се нуждае от по-добра материална база и облагородяване на пространството около него, затова организаторите от НОУ- ХАУ/ШОУ –ХАУ си поставят за цел в тазгодишната си академия заедно с участниците да го преобразят с интересни дизайнерски решения.

Академията ще се проведе от 2 до 7 юли в района на читалището и е отворена за участие към всички хора, имащи идеи за промяна на мястото. Няма ограничения във възрастта и образованието на кандидатите. Могат да се включат също и професионалисти. Добре дошли с интересни и практични решения са архитекти, продуктови и графични дизайнери, журналисти, фотографи, експерти по социални науки, също и хора с интерес към рециклиране на отпадъци и отпадъчни технологии. Крайният срок за кандидатстване едо 25 юни, а работният език на програмата е английски. Водещи на работилниците ще бъдат холандския пространствен дизайнер и архитект ЕлмоВермяйс и продуктовите дизайнери от българското Студио Тухла – Ростислав Димитров, Владимир Кирчев и Захари Радев

Дава се възможност за широк спектър от идеи. Специално внимание се обръща на неизползваните остатъчни материали от производствените процеси в региона. Могат да се разработят решения за табела на читалището, съоръжения за информация или мебели.За целта по време на академията участниците и организаторите ще се срещнат с местни жители и производители на място в квартала. Ще се събират данни и истории за техните умения и знания, свързани с машините и материалите, които използват в производствените процеси.

Проектът “Know-HowShow-How“  ще продължи и през 2019 година отново в пространството на читалище „Тракия – Пловдив -2008“. Тогава ще бъдат реализирани и най-добрите идеи от тазгодишното издание на академията.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.