Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове

0
236
Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове
Снимка: Мила Роберт

Спират ни единствено собствените ни страхове. Нека забравим за тях и да се движим само напред!

На 30-ти ноември певицата ще постави откриването на най-новия пловдивски клуб – „Scena on air” в квартал „Капана“.

Мила Роберт е всестранно развита личност. Израснала в семейство на творец и на спортист, тя е взела най-доброто и от двамата си родителя. Изкуството ѝ е шантаво и цветно, но зад него стои усилен труд и здраво бачкане.

Свири на няколко инструмента, сред които китара, укулеле и казу, пише музика, изпълнява кавъри в жанрове, които не сме предполагали, че ще си паснат, но може би точно липсата на определен жанр я откроява.

Напомня на телевизионно-театралните предавания от близкото минало. Всеки артист носи своята лудост, а тази на Мила е видна. Пък и тя изобщо не се старае да я крие. Споделя, че най-важното е човек да се забавлява, а лудостта несъмнено е по-забавна от стереотипното ежедневие.

На 30-ти ноември Мила Роберт ще гостува на Пловдив, който посещава често, за да открие с музикалното си шоу най-новия бар в квартала на творческите индустрии „Капана“ – „Scena on air”. Заведението ще помещава различни творци, от различни изкуства, но вратите ще отворят именно със забавната компания на певицата.

А ето какво каза тя пред Plovdiv Town дни преди голямото откриване: 

Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове
Снимка: Мила Роберт

– Мила, музиката ти е екстравагантна, цветна, доста театрална. Това плюс ли е за една музикална кариера, или минус поради риск да не те приемат сериозно?

Наистина е голям риск, защото на този етап никой не прави това, което правя аз. Мисля, че е голям плюс от гледна точка на това, че музиката ми разказва истории. Искам да постеля път за младите артисти, които правят подобно изкуство. Аз съм смело говедо и ми се иска другите хора с подобни мисли и разбиране да не се страхуват да ги покажат. 

– Разкажи ни за дуета си с Азис, който те изстреля на върха в българския шоу бизнес. Няма как да излъжем, че именно след него много хора се запознаха с таланта ти.

Връх не е точно казано, защото аз не го приемам за такъв. Трябва да отделя още много време и работа, за да го достигна. Проектът с Азис беше много приятен, защото той е изключителен човек – сърцат, приема всички без предразсъдъци. Добре знаех, че подобна песен ще ме направи по-знайна за останалите. Не съм съвсем невинна, проектът не е случаен, исках да го направя и не съжалявам, защото беше преживяване за всички ни. 

– А кога ще дойде времето за авторска музика?

В момента правя албум, който ще излезе на пролет. 

– Защо китара?

Китарата беше моят ключ към започването на писане на музика, към пеенето, към life изпълненията. Започнах да свиря преди 10 години и никога не съм съжалявала. Велико нещо е китарата. Навремето учителят ми разбра, че незнам нотите и ми показа един трик, с който чрез прогресия от четири акорда мога да изсвиря 70 процента от всички песни по радиото. И всъщност моето творчество представлява една прогресия от четири акорда, поставени на различни места.

– Завършила си НАТФИЗ. Отделно рисуваш. Стремиш ли се към симбиоза между изкуствата, с които боравиш?

Аз съм това, което съм, точно защото правя толкова много неща и мозъкът ми мисли в много посоки. Всяко изкуство дава по нещо на другото, но за сега музиката е на първо място. Вече не рисувам, почти не играя, но сигурно някой ден ще дойде времето и да участвам във филми. 

– На 30-ти ноември ще сте гост-изпълнител за откриването на най-новия пловдивски клуб „Scena on air„. Какво да очакват посетителите? С какво ще се забавлявате?

Ще чуете много авторски, нови парчета. Ще видите нашето малко шоу, с което сме гостували и на Shake that хълм, но този път ще е по-различно. Всъщност то всеки път се получава различно от предишния. Стараем се да не стоим на едно място. Сигурна съм, че посетителите ще си тръгнат вдъхновени от живота и с усещането, че могат да постигнат всичко.

– Има определен чар в това един творец да представя творчеството си в клубна среда. Тя някак си стопява елитарната граница между него и публиката.

Има страхотен чар! През цялото време на шоуто ми говоря пълни глупости. Песните са ясни – тях съм ги репетирала близо 200 пъти и знам как ще протекат, но това, което говоря между тях е същинският life. Опитвам се максимално да се свържа с публиката.

– Какво според теб е мястото на младия артист в Пловдив Европейска столица на културата?

Аз обичам Пловдив и тук се чувствам най-добре. Според мен в града има много страхотни, млади хора, които ще направят много за нашата държава. Надявам се да има повече пространства и клубове като „Scena on air”, в които да се изявяват.

– Като страничен наблюдател успешна ли се оказа тя, или не колкото първоначалните очаквания?

Съдейки по всички случили се събития, мисля, че е успешна. Освен това самият град цъфти. Аз не живея тук, но когато идвам виждам разликата. В сравнение със София, Пловдив се е превърнал в бижу. Не знам как местните приемат нещата, наясно съм, че по въпроса има много различни мнения, но моето е положително.

– Какво ще кажеш на младите хора, които искат да са Мила Роберт?

Надявам се да не искат да бъдат Мила Роберт, а себе си. Но бих им казала да правят това, което желаят. Живеем в едно много хубаво време, което колкото и проблеми да съдържа в себе си, също така дава свобода. Няма война, може да пътуваме където си искаме, може да постигнем каквото искаме. Спират ни единствено собствените ни страхове. Нека забравим за тях и да се движим само напред. Трудно е! Трябва да не те мързи, трябва да ти се работи много, но си заслужава. 

Мила Роберт: Спират ни само собствените страхове
Снимка: Мила Роберт

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.