Снимка: Nelly Afzaly

Тя е розова, а после синя. Тя е млада, талантлива и силно емоционална. Тя носи разнообразни цветове и лепи камъни по челото си. Тя е един от най-шарените участници в музикалния формат Х фактор – Милена Цанова.

Милена стигна почти до финала на предаването. По пътя ѝ я видяхме и огорчена, и щастлива. Мнозина я смятаха за един от главните претенденти за победата, други, извън ефира, я обвиняваха.

Сега Милена застава пред медията ни, за да си поговорим за музиката и всичко, което я заобикаля.

-Каква беше Милена Цанова като дете?

Будна, щастлива, любознателна и отстояваща позицията си!

-Музиката винаги ли е била голямата мечта, или е имало и други?

Мечтите ми винаги са били безкрайно много. Имам огромни очаквания от себе си и от света. „Никой не постига успехът, който надхвърля и най-безумните му очаквания, ако не започне с безумни очаквания.“

Музиката не е била просто мечта някога или сега. Тя е олицетворението на моя многоцветен живот и начина, по който искам да протече. Музиката е най-красивото и въздействащо явление в моя живот!

От друга страна съм си мечтала някой ден да имам тату студио  и много мопсове (За сега имам 4).

-На кастинга на Х фактор каза, че хората са те карали да се чувстваш не достатъчно добра. Сега, месеци по-късно, вярваш ли, че тази мечта може да стане реалност?

Никога не съм казала, че някой ме е обезсърчил или накарал да спра да вярвам в себе си. Това бе изказано от гласът поставен от X фактор.

Имало е моменти, в които съм се съмнявала в качествата си, ала аз имам и умението да се справям с тези сенки и отново да продължа напред. Едно знам – никой не може да ти каже как се чувстваш. Аз отидох, за да покажа какво мога и го направих!

Често съм слушала, че артистът в мен липсва, но смятам, че успях да покажа, че той не липсва, а стои точно там, пред цяла България. Винаги съм вярвала, че всичко се превръща в реалност стига да си целеустремен и да изгаряш в желанието си за успех и развитие. Вярвам още откакто бях на 11, когато за първи път записвах в професионално студио. Вярвам и сега!

Milena Tsanova

-Имаше ли песен, която искаше да изпееш по време на формата, но нямаше възможност?

Има много неща, които нямаме възможност да осъществим. Не само песни ами и самият вътрешен глас, който живее в истинските музиканти и ги кара да изпитват екстаз от влиянието си на сцената. Признавам, че моят пламък не бе изпепеляващ, ала все пак огънят се поддържаше. Не от песни, а от вътрешното ми желание да покажа, че не е нужно да бъдеш гол и еднообразен, за да бъдеш успешен в музиката си.

Някъде през 70-те години на миналия век хората са усещали музиката с душите си. Аз съм от хората, които търсят сърце и душа слети в едно. Другото е просто в излишък…

-В една медия излезе спекулативна статия, че си богаташко дете и заради това си стигнала толкова напред в предаването. Разкажи ни за семейството си. Какви хора са те, как приемат музикалното ти развитие и вярно ли е, че имате имоти в Тайланд?

Семейството ми е уникално и невиждано. Не знам дали бих могла да изразя колко необикновено и страхотно е да си част от семейство Цанови. Имам  сестра, която е отговорник за любовта ми към много видове музика. Тя винаги е била най-добрият ми приятел, с когото да споделя какво ли не.

Мама е най-силната, смела, забавна и борбена жена на света! Тя е човекът, който най-силно е повлиял на моята личност и себеусещане за света!

Тате има огромно сърце, което може да побере целия свят и да го дари само с доброта. Най-позитивният и светъл човек, когото познавам! Всеки един от тях безумно вярва в мен и моя талант. Вдъхновяват ме да вървя напред и да не поглеждам назад. Подкрепят ме винаги на 110% !

Колкото до Тайланд и глупостите които се пишат… Не, нямаме такива придобивки, но си пожелавам някой ден с успеха си, като артист, да мога да купя къща на мама и тате в Тайланд и  да мога да си позволя музикално студио у дома!

-Тепърва ще се сблъскваш с всякакъв вид новини по свой адрес – и положителни, и отрицателни. Как възприемаш негативите за сега?

Възприемам всичко в позитивен аспект. Аз съм интересна и колоритна личност и е напълно очаквано да съм обект на жълти новини и забавни статии от всякакъв вид. Не ме плашат и не ме тревожат. Приемам ги на шега.

-Ти не стигна до финал, но рязко се приближи. Съгласна ли си с избора на тазгодишния победител или смяташ, че трябваше да е някой друг?

За мен губещ няма. Всеки един, който стигна до полу-финал или финал бе достатъчно добър за победа.

Milena Tsanova

-На какви житейски уроци те научи престоят ти във формата?

Научи ме на това да вярвам само в собствената си преценка. Че няма нищо лошо в това да си различен. Че българинът не е готов за различното,  макар и често да се оплаква от това, което продължава да му бива предлагано. Че всичко се преживява. Епохата на голотата скоро ще си отиде и ще настъпят времена за истинска музика. И, че независимо от всичко, което се случва, музиката винаги ще бъде утехата, към която се завръщам в трудните моменти.

-Освен добра певица, си и много емоционален човек. Това пречи ли ти, или ти помага в творчески план?

Музиката ми минава през моята емоционалност. Гласът ми е дарен с това да изразява чувствата, които изпитвам. Как би могло да ми пречи нещо, което ме води към тайнствените води в една песен. Веднъж ме питаха каква супер сила бих искала да притежавам. Отговорът ми бе прост – Телепортация! Искам да телепортирам хората с гласа си щом се заслушат в него и затворят очи. Моята искрена емоция е ключът към тази супер сила и я осъществявам все повече!

-Синьо или розово?

И двете!

-Мислиш ли, че синята перука може да се превърне в твоя артистична запазена марка?

Много неща могат да се превърнат в запазена марка, стига да се наблюдават продължително време. Чорапите. Перуките.

-Какво да очакваме в бъдеще от Милена Цанова?

Очаквайте неочакваното! Всичко тепърва предстои, а вятърът в моето море е все силен, бурен и непокорен! Започнах работа над собствените си проекти и нямам търпение да се реализират в най-скоро време! Ще е нещо смело, обещавам!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.