Милен Цветков: Конспирациите в социалните мрежи

0
422
Милен Цветков: Конспирациите в социалните мрежи
Снимка: Facebook.com

Милен Цветков бе част от най-силните български журналисти, които не се прекланяха пред мълчанието, цензурата и фалшивите новини.

Новината за трагедията на Милен Цветков разбуни духовете в социалните мрежи. Много от привържениците на телевизионера, споделиха съмненията си за умишленост при катастрофата.

От липса на спирачен път, до Гражданска отговорност и принадлежността, която има майката на младежа. Подозренията за съзнателно действие против живота на Милен Цветков се засилиха след излъчването на извънредното предаване на 18.04.20 г.

Видео YouTube.com

В предаването участват трима известни събеседници. Двама то тях бивши министри на отбраната и представител на България в Москва. Предаването е предназначено за кризата в света и къде се намира България в създалата се ситуация.

Милен Цветков провокира своите гости да говорят не само за нашата страна, но някак си през цялото предаване се обсъжда положението тук. В предаването също се прокарва идеята и за новия световен ред.

За повечето любители на конспиративните теории, би било любопитно да изгледа видеото. Преразпределението на благата, новото преструктуриране на света, също е част от темата.

Милен Цветков и фактите около катастрофата

След катастрофата социалните мрежи разкриха информация за извършителя. Някои от тях започнаха собствено паралелно разследване. Кой е извършителят, защо кара подобен джип, с кого е свързан и каква е истината.

Първата интересна информация за разминаване на фактите дойде около скоростта, с която се е случило ПТП-то. Първоначалната информация в основните медии, която се базира на данни от КАТ е около 80 км/ч.

Най-любопитното остава, че моделът автомобил шофиран от Милен Цветков е имал висока оценка за Crash Test. Според снимка публикувана в социалните мрежи се показва тест направен със същия модел с 80 км/ч., но някак си пораженията са различни.

Милен Цветков: Конспирациите в социалните мрежи
Снимка: Facebook.com

Друга информация във връзка с ПТП-то с участието на Милен Цветков показва, че автомобила причинител е нямал задължителната Гражданска отговорност. В деня на катастрофата чрез проверка в информационната система се установява, че подобна застраховка липсва.

Това със сигурност спомага за увеличаването на мистериозността около случая. Всеки детайл подлежи на съмнение и желанието да се разбере истината около трагедията е на първо място.

Колкото повече информация се публикува от основните източници, толкова повече социалните мрежи отказват да се съгласят. Не защото не искат, а защото считат случилото се за умишлено.

Милен Цветков: Конспирациите в социалните мрежи
Снимка: Facebook.com

Сбогом свободна журналистика

Със смъртта на Милен Цветков се слага край на свободата да бъдеш журналист. Да бъдеш независим и да преследваш истината. Да търсиш начин да я разпространиш и накараш някой някъде да се замисли.

С този удър на бул. Черни връх стигаме отново до дъното на свободата. До дъното на усета, че можем да живеем праведно, без да пречим на другиге. Без да бъде необходимо да се страхуваме.

Надяваме се, че със смъртта на Милен Цветков се отворя нова страница в обществото. Желанието да търсим истината, да се борим за нея и пред закона всичка да бъдат равни не само на теория, а и на практика.

Милен Цветков: Конспирациите в социалните мрежи
Снимка: Facebook.com

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.