Мирослав Беляшки: Право на отговор

0
857
Общинар гази закона и лъже комисията Антикорупция
Снимка: Facebook

Относно статия със заглавие:

„Общинар гази закона и лъже комисията Антикорупция“,

 публикувана на 6 октомври 2020 г. на домейн с адрес https://www.plovdivtown.com и подписана от автор: „Екипа на PlovdivTown“

Моля, публикувайте правото ми на отговор без редакторска намеса!

„Статията е тенденциозно написана и прави внушения за извършени незаконни действия. Не бях потърсен за коментар и мнение по цитираните в материала обстоятелства. Тиражираните лъжи са лесно проверими публични факти! Публикуваното съдържание не отговаря на елементарните журналистически стандарти!

Истината е, че в законовия срок, който е един месец след постъпването ми на работа в общината съм предприел необходимите действия за прехвърлянето на двете дружества, на които бях едноличен собственик и управител. Задачата възложих на адвокатска кантора Иван Мардеросов гр. Пловдив. Там изготвиха необходимите документи, които подписахме и счетох работата за приключила.

При случайна проверка в Търговски регистър преди около два месеца, установих, че на едното дружество все още се водя управител и едноличен собственик на капитала. Веднага предприех съответните действия и с помощта на адвоката отстранихме пропуска в Търговския регистър. По отношение на закъснението при вписването на промяната на обстоятелствата в регистъра, юридическа информация може да даде адвокат Иван Мардеросов.

При тези обстоятелства се оказва, че декларацията ми към КПКОНПИ , попълнена от мен в края на декември 2019 г, е с формални несъответствия в частта си за притежавани дружествени дялове. От септември 2019 г. до момента, въпросната фирма не е извършвала никаква дейност. Моето постъпване на работа в община Пловдив е от средата на ноември 2019 г.

Клевета е твърдението в статията, че докато служа в общината, продължавам да въртя частен бизнес!

Тиражираните твърдения в статията, за реализирани от фирмата 1 165 000 лева за 2019 г. са абсолютна, лесно проверима лъжа. Реалната цифра е около 4 000 лв. /четири хиляди лева/ за 2019 г. Предишните години сумата е била по-голяма! Отчетите са публични и са публикувани в Търговски регистър по партидата на дружеството.

Другите твърдения в статията, че някаква моя фирма отразявала всички събития на живо в общината, отново са лъжа!

Дължите извинение на своите читатели за лъжите и клеветите, които тиражирахте по мой адрес!“

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.