Защо общината излъга, че ще почисти Младежки хълм

0
15714
Защо общината излъга, че ще почисти Младежки хълм
Снимка: Стоян Стоянов

За пореден път ставаме свидетели, че Младежки хълм не е от приоритетите на общината, защото едно е да обещаеш, съвсем друго е да го изпълниш.

Преди 20 дни, от Община Пловдив, ОП „Градини и паркове“, РИОСВ и район „Централен“ обещаха, че започват почистването на най-високото тепе в Пловдив. Това обаче се оказа, поредната общинска партенка. Вместо ударна бригада на ОП „Градини и паркове“, организаторите на инициативата, получиха едни празни обещания. Но това не е нещо нова за общинската администрация, която вече 1 година лъже гражданите, че ще направи конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Но това е действителността! Мъжко е да обещаеш, а още по-мъжко е да не си спазиш обещанията. Тази мъдра мисъл ще бъде лайтмотива на ГЕРБ – Пловдив.

Припомняме, че на 05.06.22 г., Община Пловдив обеща на Стоян Стоянов, че след 1 месец влиза да чисти Младежки хълм. До обещанието се стига, след бурни коментари в социалните мрежи за занемареното състояние на панорамните алеи, които стигат до върха. След живо видео излъчване на Любомир Чакъров и Стоян Стоянов, от склоновете на хълма, общината се мобилизира. Още на следващия ден, беше сформирана комисия начело с зам.-директора на ОП „Градини и паркове“ – Георги Николаев. В комисията участваха и служители на РИОСВ – Пловдив и район „Централен“. Но кел файда! От задружната разходка по алеите с комисията, се установи, че нито район „Централен“, нито РИОСВ – Пловдив, нито ОП „Градини и паркове“ са стъпвали там от години.

След прекрасната новина и дадената дума от зам.-директора на ОП „Градини и паркове“, от инициативата „Да спасим Младежки хълм“ започнаха да набират доброволци. Организираха кръгла маса, на която се дискутираха проблеми, идеи и предложения за най-високото тепе. От своя страна, Стоян Стоянов, организира събитие за организиране на доброволци за почистване.

Защо общината излъга, че ще почисти Младежки хълм
Снимка: Стоян Стоянов

Общината чисти Младежки хълм, ама друг път!

Наближавайки крайният срок, с инициатора се връзва и самият директор на ОП „Градини и паркове“Веселин Козарев. Същият, решава лично да посети хълма със Стоян. Заедно правят обход на алеите и Веселин Козарев дава своята дума, че в първите дни на месеца, той ще отдели хора за почистването на парка. На 04.07.22 г., директорът на ОП „Градини и паркове“ се свързва със Стоян и му обещава, че на 05.07.22 г. е разпределил хора за Младежки хълм. Въодушевен от прекрасната новина, инициаторът вдига събитие за събиране на доброволци, които да помогнат при изнасянето на боклуците от парка. Обаче, по стар политически обичай и това не се случва.

На 05.07.22 г., Стоян се освобождава от работа и още в 10 часа е на Младежки хълм. В разговор с директора, се разбират да започнат от горе надолу, за да не се налага на служители да се катерът с резачките и храсторезите по алеите нагоре. Стоянов започва да се ослушва за звук на резачки, но такъв от хълма не идва. Притеснен, той решава да се разходи по алеите и да провери, от къде са започнали да почистват ОП „Градини и паркове“. След като обхожда всички панорамни алеи, той осъзнава, че обещаното не е като даденото. Раздразнен, че и изгубил половината от работния си ден, той решава да се обади на Веселин Козарев. От там получава отговорът, че днес няма да го бъде, защото от предприятието имали други важни задачи. Но той обещава, че утре пак ще прати хората, които уж днес, трябваше да са там и да започнат почистването.

Ето това е истината за пловдивските политици и Младежки хълм. Предизборно обещават ли обещават, а след изборно ни показват, че май Пловдив хич не им е в сърцето. Така от обещание на обещание, взе че се търколи 1 мандат в общината, на която е начело Здравко Димитров.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 43

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.