Община Пловдив оправя Младежки хълм след 20 дни

0
13785
Община Пловдив оправя Младежки хълм след 20 дни
Снимка: Facebook

След развихрянето на бурни дебати в социалните мрежи, панорамните алеи на Младежки хълм ще бъдат почистени. Това съобщи Стоян Стоянов, който е инициатор на каузата „Да спасим Младежки хълм – Пловдив, след оглед на алеите от ОП „Градини и паркове“ и РИОСВ.

Преди седмица, ентусиастът направи видео за състоянието на алеите в парка. Той покани всички заинтересовани страни да се обединят и заедно да се възстанови алейната мрежа. Във видеото, Стоян показа, как изградените с доброволен младежки труд алеи, са обрасли и непроходими.

На апелът се отзова Любомир Чакъров. Заедно със Стоян, направиха над 1 час излъчване на живо по пътеките на Младежки хълм. По време на предаването се включи и кметът Здравко Димитров – Зико. Въпреки, че след това от общината се отметнаха, че са запознати с проблемите на тепето. Въпреки това, от Община Пловдив, разпоредиха да се събере комисия, която да огледа хълма.

Община Пловдив оправя Младежки хълм след 20 дни
Снимка: Facebook

В рамките на изминалата седмица, от компетентните органи направиха оглед. Инициаторът Стоян, беше гид на администраторите. По негови думи, огледът е продължил няколко часа. Обиколени са само част от панорамните алеи на Младежки хълм. Предстои допълнителен оглед и предприемане на действия по изчистване на листна и дървесна маса от пешеходната зона.

От ОП“ Градини и паркове“ са обещали, че след 20 дни започват активни мероприятия. За съжаление, обаче, нямали достатъчно хора и техника. Затова ще има нужда и от доброволен труд. Това беше и първоначалната идея на Стоян. Защото повече от 30 години, никой не се погрижи за Младежки хълм, да запретне ръкави и да започне чистенето сам. Но поради защитения и специфичен режим на тепето, стартирането на подобна акция би довела до налагане на глоби.

Организаторът остава обнадежден, че в началото на следващия месец ще започнат почистващите мероприятия. Всички желаещи да помогнат, могат да се присъединят към каузата „Да спасим Младежки хълм – Пловдив.“ https://www.facebook.com/groups/794412778139580/

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 45

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.