Младежки център Пловдив организира коледен благотворителен базар

Младежи от пловдивски училища и доброволчески организации събраха пари за хора в нужда

0
Коледен базар

Коледните празници са времето, в което загърбваме себе си и мислим за другите. Време, в което се обръщаме към тези, които имат нужда от помощ, а наш дълг е да им я отдадем ако имаме възможност. Вчера в баскетболната зала на СК “Пловдив”, ОП “Младежки център” организира благотворителен коледен базар. В него взеха участие различни доброволчески организации и ученици от местни училища. Директорът на центъра Дима Тодорова сподели, че замисълът на събитието е да се стимулира творчеството на младите таланти и да се помага успешно на изпаднали в нужда хора. Събитието се случва за втора поредна година. Заместник кметът на Пловдив Георги Титюков поздрави участниците от името на кмета Иван Тотев и пожела на всички творческо дръзновение.

Коледен базар

Учениците от пловдивските гимназии и училища собственоръчно бяха изработили картички, късмети, различни коледни украси и вкусни лакомства, които продаваха на символични цени. Средствата събрани от пазара ще бъдат дарени на хора в нужда или благотворителни организации, избрани от учениците. Част от училищата, взели участие в инициативата бяха ОУ “Душо Хаджидеков”, Езикова гимназия “Пловдив”, СУ “Васил Левски” и други.

Събитието беше открито с изпълнение на народна песен от ученици на средно училище „Любен Каравелов“. Учениците продаваха ръчно изработени сурвачки, за да могат да съберат средства и да закупят народни инструменти, с които успешно да представят българския фолклор пред света.

Останалата част от деня беше изпълнена с още много музикални поздрави. Организаторите забавляваха гости и участници с интерактивни игри и забавления. Имаше демонстрация по баскетбол от изтъкнатите баскетболистки на Пловдив – Пенка Стоянова, Ангелина Михайлова и Елена Петрова.

Коледен базар

На базара бяха изложени и снимки на участници в конкурса “ Пловдив през моите очи“. Конкурсът също е организиран от ОП “Младежки център” Пловдив.

Настроението не стихна през цялото време на благотворителния базар. Лошото време през деня не спря ентусиастите и базарът беше посетен от много пловдивчани и гости на града. Въпреки мрачния ден той беше изпълнен с радост и надежда.

Автор: Блага Запрянова

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.