Младежки център Пловдив организира коледен благотворителен базар

Младежи от пловдивски училища и доброволчески организации събраха пари за хора в нужда

0
78
Коледен базар

Коледните празници са времето, в което загърбваме себе си и мислим за другите. Време, в което се обръщаме към тези, които имат нужда от помощ, а наш дълг е да им я отдадем ако имаме възможност. Вчера в баскетболната зала на СК “Пловдив”, ОП “Младежки център”  организира благотворителен коледен базар. В него взеха участие различни доброволчески организации и ученици от местни училища. Директорът на центъра Дима Тодорова сподели, че замисълът на събитието е да се стимулира творчеството на младите таланти и да се помага успешно на изпаднали в нужда хора. Събитието се случва за втора поредна година. Заместник кметът на Пловдив Георги Титюков поздрави участниците от името на кмета Иван Тотев и пожела на всички творческо дръзновение.

Коледен базар

Учениците от пловдивските гимназии и училища собственоръчно бяха изработили картички, късмети, различни коледни украси и вкусни лакомства, които продаваха на символични цени. Средствата събрани от пазара ще бъдат дарени на хора в нужда или благотворителни организации, избрани от учениците. Част от училищата, взели участие в инициативата бяха ОУ “Душо Хаджидеков”, Езикова гимназия “Пловдив”, СУ “Васил Левски” и други.

Събитието беше открито с изпълнение на народна песен от ученици на средно училище „Любен Каравелов“. Учениците продаваха ръчно изработени сурвачки, за да могат да съберат средства и да закупят народни инструменти, с които успешно да представят българския фолклор пред света.

Останалата част от деня беше изпълнена с още много музикални поздрави. Организаторите забавляваха гости и участници с интерактивни игри и забавления. Имаше демонстрация по баскетбол от изтъкнатите баскетболистки на Пловдив – Пенка Стоянова, Ангелина Михайлова и Елена Петрова.

Коледен базар

На базара бяха изложени и снимки на участници в конкурса “ Пловдив през моите очи“. Конкурсът също е организиран от ОП “Младежки център” Пловдив.

Настроението не стихна през цялото време на благотворителния базар. Лошото време през деня не спря ентусиастите и базарът беше посетен от много пловдивчани и гости на града. Въпреки мрачния ден той беше изпълнен с радост и надежда.

Автор: Блага Запрянова

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.