Модерно хоби оборудване на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2018“

Важен е поставеният фокус върху връзката между бизнес начинанията и стремежа за опазване на природата, но и желанието да се приобщят децата към екологичната тематика, подчерта заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев при откриването на „Природа, Лов, Риболов 2018“

0
33
Panair

Модерно оборудване за различни видове хоби и спорт демонстрират над 60 фирми на изложбата „Природа, Лов, Риболов 2018“ в Международен панаир Пловдив. Препарирани екзотични животни – лъв, жираф антилопа и други, грабват вниманието на посетителите и насочват към още по-екстремни преживявания, като сафари и фото лов.

Изложбата отговаря на нагласите на модерното общество, в което активният отдих и заниманията по интереси са важен приоритет, каза д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Съществен аспект е и зелената икономика, представена чрез дейността на държавните горски предприятия за съхраняване и използване на природните богатства.

Важен е поставеният фокус върху връзката между бизнес начинанията и стремежа за опазване на природата, но и желанието да се приобщят децата към екологичната тематика, подчерта заместник-министърът на земеделието Атанас Добрев при откриването на „Природа, Лов, Риболов 2018“. Мащабното събитие се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, съорганизатори са Изпълнителната агенция по горите и Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

Радвам се, че можем да приветстваме участниците в този престижен форум в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, заяви Атанас Добрев. Той преряза лентата, разгледа експозициите и бе впечатлен от голямото разнообразие на високо технологични иновации за лов, риболов, водни и екстремни спортове, демонстрирани на 24-ото издание на изложбата.

PanairУчастниците показват ловно, рибарско, туристическо и спортно оборудване: лодки и яхти, оръжия, муниции, принадлежности, облекло, обувки, аксесоари, оптически и навигационни уреди, високопроходими АТВ и УТВ, както и други изделия за свободното време. Новост е зоната за екстремни спортове с екипировка, дронове, фото и видео техника. Сред атракциите са стрелби с лък и въздушно оръжие, интерактивни игри, презентации и риболовно състезание за деца, демонстрации на динамична стрелба с пистолет и картечница, разходки с кон и пони.

За първи път гостите могат да видят експонати от музея на СЛБР, който чества своята 120-годишнина. С документи, оригинални знамена, печатни издания и медали от международни изложения се представя историята на най-старата и най-голямата неправителствена организация на Балканите.

„Природа, Лов, Риболов 2018“ е разположена в палата 3. Тя е отворена от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа. Билетът струва три лева, за ученици, пенсионери и инвалиди цената е два лева. Той дава достъп и до останалите прояви в Панаира: „Цветна пролет“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март) и киноложки изложби (от 24 март).

Очакват се над 20 000 посетители. Те имат шанс да получат някоя от следните награди, като попълнят анкетни карти: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, водоотблъскваща ловна грейка. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден – 25 март.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.