Моноспектакълът „Любовта не може просто да отмине“ гостува на пловдивската публика

Представлението ще се играе в клуб Vintage House на 10 октомври

0
Симеон Владов

Вече ви запознахме с културната програма на Vintage House, помещаващо се в Дом на културата „Борис Христов“, а сега е време да наблегнем на един от най-очакваните културни вторници – този, в който небезизвестният български актьор Симеон Владов ще представи моноспектакъла си „Любовта не може просто да отмине“.

Спектакълът е дело на търновския писател Радослав Гизгинджиев, който интуитивно избира именно Симеон Владов да се превъплъти в главния персонаж, защото съзира таланта и професионализма на артиста.

Симеон Владов е добре познат на българите с блестящата си работа в кино дублажа. Неговия специфичен глас сме чували в „Как се запознах с майка ви“, „От местопрестъплението: Маями“, „Съдружници по неволя“ и много други. Дарбата му спечели ИКАР за златен глас през 2009 г. за дублажа на „Гордост“, а от години можем да го слушаме и като основния глас на радио N-JOY. Участвал е в „Сивата зона“, „Орденът“, „Връзки“, „Откраднат живот“, а последната му значима роля е тази на Дякон Левски в новия филм за Апостола на Искрен Красимиров „Лъвский: Европеец в Българско“.

Но сега ще си говорим за „Любовта не може просто да отмине“. Самият автор на пиесата, Радослав Гизгинджиев, споели за медията ни, че моноспектакълът разказва за преуспял мъж, който 15 години е живял в чужбина и се връща в България. Той иска да продаде целия имот на починалите си родители и повече никога да не се върне.

Пиесата интерпретира загубата на дома, живота, мечтите. Как малките неща, създават големите решения, които ни изграждат като хора.  Мъжът среща отново първата си любов в това завръщане и тази любов се превръща в коректив за самия него.

„Темите, които съм засегнал в текста, са много обсъждани и актуални. Написал съм го специално за Симеон Владов, защото той е съвкупност от много успешни качества за един артист.“

„Любовта не може просто да отмине“ се играе от 2014 година насам и все още е една от най-посещаваните клубни пиеси из цялата страна. Пловдив също е готов да я посрещне, защото тук изкуството се цени, особено когато е смислено и дълбоко. Такова, след което в душата ни се появяват въпросителни, на които ни е трудно да си отговорим, но със сигурност ще ги запомним. Такова изкуство, което ни преобръща и ни кара да се изправим пред собствените си страсти.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Моноспектакълът „Любовта не може просто да отмине“ гостува на пловдивската публика
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!