Моноспектакълът „Любовта не може просто да отмине“ гостува на пловдивската публика

Представлението ще се играе в клуб Vintage House на 10 октомври

0
205
Симеон Владов

Вече ви запознахме с културната програма на Vintage House, помещаващо се в Дом на културата „Борис Христов“, а сега е време да наблегнем на един от най-очакваните културни вторници – този, в който небезизвестният български актьор Симеон Владов ще представи моноспектакъла си „Любовта не може просто да отмине“.

Спектакълът е дело на търновския писател Радослав Гизгинджиев, който интуитивно избира именно Симеон Владов да се превъплъти в главния персонаж, защото съзира таланта и професионализма на артиста.

Симеон Владов е добре познат на българите с блестящата си работа в кино дублажа. Неговия специфичен глас сме чували в „Как се запознах с майка ви“, „От местопрестъплението: Маями“, „Съдружници по неволя“ и много други. Дарбата му спечели ИКАР за златен глас през 2009 г. за дублажа на „Гордост“, а от години можем да го слушаме и като основния глас на радио N-JOY. Участвал е в „Сивата зона“, „Орденът“, „Връзки“, „Откраднат живот“, а последната му значима роля е тази на Дякон Левски в новия филм за Апостола на Искрен Красимиров „Лъвский: Европеец в Българско“.

Но сега ще си говорим за „Любовта не може просто да отмине“. Самият автор на пиесата, Радослав Гизгинджиев, споели за медията ни, че моноспектакълът разказва за преуспял мъж, който 15 години е живял в чужбина и се връща в България. Той иска да продаде целия имот на починалите си родители и повече никога да не се върне.

Пиесата интерпретира загубата на дома, живота, мечтите. Как малките неща, създават големите решения, които ни изграждат като хора.  Мъжът среща отново първата си любов в това завръщане и тази любов се превръща в коректив за самия него.

„Темите, които съм засегнал в текста, са много обсъждани и актуални. Написал съм го специално за Симеон Владов, защото той е съвкупност от много успешни качества за един артист.“

„Любовта не може просто да отмине“ се играе от 2014 година насам и все още е една от най-посещаваните клубни пиеси из цялата страна. Пловдив също е готов да я посрещне, защото тук изкуството се цени, особено когато е смислено и дълбоко. Такова, след което в душата ни се появяват въпросителни, на които ни е трудно да си отговорим, но със сигурност ще ги запомним. Такова изкуство, което ни преобръща и ни кара да се изправим пред собствените си страсти.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.