От всички клиширани имена на музикални групи – тъпи каламбури, случайни наименования, Това и Това или …-те, една от най- запомнящите се стратегии е да избереш нещо, което е тотално невъзможно за произнасяне, пише Guardian.  За пример даваме група  „********„, чиито първи и последен албум „Питието“ излиза в края на този месец.

Може би всички тези групи се опитват да провокират публиката с факта, че имената им нямат произнасяне? Или фактът, че те са толкова сложни, изключва всякаква възможност за интерес от страна на публиката?

Независимо какъв е случаят, ето едни от най-странните имена в музикалния свят, които някога сте виждали:

„!!!“

Денс-пънк групата се появява около 2000 година и твърди, че името им се произнася с която и да е сричка, повторена три пъти. Например Тц-Тц-Тц или, както предлага авторът на Guardian, Пиу-Пиу-Пиу, подобно на дете, което стреля с въображаем лазерен пистолет.

„∆“

Това всъщност е името на  Alt-J, които дотук имат в биографията си три албума с безличен поп, казва авторът. Триъгълникът се получава, когато на компютър се натиснат клавишите alt и J – една концепция, която наистина става скучна за обясняване.

„ttttttttttttttttttttt“

„Случайно сложих пръст на клавиша t, докато търсех нещо в YouTube, и открих това“, казва един слушател. Това вероятно не е най-хитовата маркетингова стратегия, но нека просто за момента наречем дуета от Монреал „t“. Техните странни фолк парчета, като например woo-tooo-i-ooo-t’ooo, напомня на бандите Animal Collective и  Sunburned Hand of the Man.

„†‡†“

Странните творби на уич-хауса, които включват деспотични рап инструментали, служат като извинение за доста странни имена на музикални проекти. „Ritualz“, както е другото име на въпросната група, е изправен срещу съперници от жанра като „///▲▲▲\\\“, „oOoOO“ и „M△S▴C△RA“

 „SHXCXCHCXSH“

Шведското дуо прави зловещо амбиент-техно, което може да слушате в някой лес през нощта. Последният им албум според автора е отличен. Но получават точки за невъзможно произнасяне на албума си от 2016 година с името SsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSs.

Sunn O)))

С участието на топящи костите рифове, в които нотата трае около две минути, тези страхотни метъли са се преобличали като дървета, правили са колаборации със Скот Уокър, а ако отидете на техен концерт и започнете за разказвате колко много харесвате „Сън О“, феновете ще бъдат смъртно обидени. Името на бандата се произнася просто „Сън“.

Ungl’unl’rrlh’chchch

Мистериозно трио от Нюкасъл, чието име звучи като някой, който се опитва да се изкашля. Имат един-единствен албум, който е пълен с амбиент пулсации, създаващи усещането за странна заплаха – например песента с име „Дълбоки, поглъщащи древни зли стаи“. Съдейки по това видео на живо, пианистът им има впечатляващи метални шипове, подаващи се от ръцете му.

Eximperituserqethhzebibšiptugakkathšulweliarzaxułum

Това изключително име започва с приличен латински, а след това се впуска в древна непроизносимост, използвайки древен египетски, акадски и шумерски източници. Групата от Минск прави комично твърд дет метъл и ни помага, обяснявайки името си така: „То напълно разкрива името на антивселената, което не може да бъде промълвено. Когато се раздели на фрагменти, от него се създава магическо заклинание на безформения Бог на първичната Тъмнина“. Чуйте албума им от 2016 Prajecyrujučy Sinhuliarnaje Wypramieńwańnie Daktryny Absaliutnaha J Usiopahłynaĺnaha Zła Skroź Šaścihrannuju Pryzmu Sîn-Ahhī-Erība Na Hipierpawierchniu Zadyjakaĺnaha Kaŭčęha Zasnawaĺnikaŭ Kosmatęchničnaha Ordęna Palieakantakta, Najstaražytnyja Ipastasi Dawosiewych Cywilizacyj Prywodziać U Ruch Ręzanansny Transfarmatar Časowapadobnaj Biaskoncaści Budučyni U Ćwiardyniach Absierwatoryi Nwn-Hu-Kek-Amon, Uwasabliajučy Ŭ Ęfirnuju Matęryju Prach Ałulima Na Zachad Ad Ękzapłaniety PSRB 1620-26b.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.