Целта на спектакъла е да подпомогне младите танцьори на Мюзикхолен театър Пловдив за участието им във Финалите на Световната танцова купа(DWC). Събитието ще се състои на 31-ви май от 20:00 часа. В програмата, освен танцьорите от едноименната школа, участие ще вземат: Нели Солакова и Аида Пипоян; Жулиен и Пола Кутманови; танцова формация „Тракийски дар”; рок групата „Helen’s Jewels”; акустичен квартет с членове: Любомира Чомакова, Христина Търновска, Георги Влайков и Иван Сталев; ученици от НУМТИ специалност Поп и джаз пеене с ръководител Виделина Мирчева. Водещи на спектакъла са Васил Караманлиев и Никол Брънкова.

Началото на Мюзикхолен театър Пловдив е през 1993 година. Основателят Николай Серафимов е танцьор от 1978 година и солист на Танцово студио “Ритъм”. Първата изява на театъра е танцово- театралния спектакъл “Бохемска рапсодия” по музика на група “Queen”, идея и хореография на Николай Серафимов. От създаването си до сега театърът има, зад гърба си, множество авторски спектакли, гостувания в други градове на страната, участия в общински мероприятия, изяви в няколко телевизионни програми.

Основната насока на Мюзикхолен театър е работа с изразните средства на възможно повече видове изкуства (театър, балет, пантомима, пеене и музика). Танцьорите от школата са участвали в регионални, национални и международни конкурси, носители са на престижни награди, купи и медали. През последните 4 години активно участват в конкурса Dance World Cup и всяка година печелят не по-малко от 12 квоти за участие на световното първенство.

Тази година печелят 12 първи, 5 втори и 2 трети места и получават квоти за участие на световните финали по танцово изкуство в Барселона. Танците са от различни възрастови категории, с различни видове формации и в различни танцови стилове.

Конкурсът Dance World Cup (DWC) се организира от DWC Limited, неправителствена организация, която се кооперира с асоциации, организации и танцови състави по цял свят за организирането на местни квалификационни конкурси, както и за провеждането на големия световен финал по танцово изкуство.

Билети може да закупите на касите на Дом на Културата „Борис Христов”. Цена: 10 лева

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.