Наградиха участниците във фотоконкурса на район „Централен“: „Защото ме е грижа“

Общо осем от над 20 участника си тръгнаха с отличия

0
105
Никола Шивачев

Вчерашният ден бе пълен на културни мероприятия. Събития в заведенията с насоченост към изкуството, празник на Българската Община и поредица от фото изложби в Градска художествена галерия, като част от Есенен салон на изкуствата. Но и една друга изложба се шмугна в пространството на галерията. Пак за фотография, но с конкурсен характер.

През месец септември район „Централен“ към Община Пловдив проведе фотоконкурс на тема „Защото ме е грижа“, в основата на която стои предизвикателството фотографите да уловят и представят алтернативен начин на придвижване в градска среда. Здравословен и пазещ околната среда начин, вместо замърсяващите въздуха автомобили. Конкурсът се проведе като част от кампанията Европейска седмица на мобилността, в която пловдивският район е активен участник. В него се събраха над 60 снимки, на над 20 фотографа.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заедно с журито връчиха грамоти на всички участници, както и осем основни награди – четири големи и четири поощрителни. Ваучери за велосипедни аксесоари получиха Никола Шивачев, Дана Цветкова, Ана Илиева и Атанас Каракашев, а с поощрителни награди, под формата на ваучери за книги си тръгнаха Константин Георгиев, Александър Карамфилов, Силвия Каванозова и Денислав Михайлов.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Всички победители бяха поздравени и посъветвани да не се отказват от страстта си от пловдивският фотограф и член на журито – Тодор Ненов. Церемонията не продължи повече от нужното. След сладките приказки и подаръците, всички се потопиха в атмосферата на фотографията, а подготвения коктейл по повод празника, накара всички да се чувстват една идея по-специални.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа" - Александър Карамфилов

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.