Наградиха участниците във фотоконкурса на район „Централен“: „Защото ме е грижа“

Общо осем от над 20 участника си тръгнаха с отличия

0
Никола Шивачев

Вчерашният ден бе пълен на културни мероприятия. Събития в заведенията с насоченост към изкуството, празник на Българската Община и поредица от фото изложби в Градска художествена галерия, като част от Есенен салон на изкуствата. Но и една друга изложба се шмугна в пространството на галерията. Пак за фотография, но с конкурсен характер.

През месец септември район „Централен“ към Община Пловдив проведе фотоконкурс на тема „Защото ме е грижа“, в основата на която стои предизвикателството фотографите да уловят и представят алтернативен начин на придвижване в градска среда. Здравословен и пазещ околната среда начин, вместо замърсяващите въздуха автомобили. Конкурсът се проведе като част от кампанията Европейска седмица на мобилността, в която пловдивският район е активен участник. В него се събраха над 60 снимки, на над 20 фотографа.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заедно с журито връчиха грамоти на всички участници, както и осем основни награди – четири големи и четири поощрителни. Ваучери за велосипедни аксесоари получиха Никола Шивачев, Дана Цветкова, Ана Илиева и Атанас Каракашев, а с поощрителни награди, под формата на ваучери за книги си тръгнаха Константин Георгиев, Александър Карамфилов, Силвия Каванозова и Денислав Михайлов.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Фотоконкурс "Защото ме е грижа"

Всички победители бяха поздравени и посъветвани да не се отказват от страстта си от пловдивският фотограф и член на журито – Тодор Ненов. Церемонията не продължи повече от нужното. След сладките приказки и подаръците, всички се потопиха в атмосферата на фотографията, а подготвения коктейл по повод празника, накара всички да се чувстват една идея по-специални.

Фотоконкурс "Защото ме е грижа" - Александър Карамфилов

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Наградиха участниците във фотоконкурса на район „Централен“: „Защото ме е грижа“
Оценете статията
Вашето мнение е важно за нас!