Надникваме зад кулисите на „Трубадур“

Екипът, стоящ зад операта, повдига завесата точно една седмица преди премиерата за първа среща-концерт

0
13
Трубадур

Всички сме ставали свидетели на магията на изкуството чак когато сценичният проект е в завършен вид. Но чудили ли сте се как се достига до тази магия, чрез всички етапи от изграждането ѝ? Тази събота Държавна опера Пловдив ви дава този шанс.

От 17:00 часа на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ кулисите на операта „Трубадур“ ще се отворят за всеки посетител и загадката на магията ще се разкрие. Екипът повдига завесата точно една седмица преди премиерата за първа среща-концерт, за да научите любопитни факти за премиерното заглавие директно сред строящия се декор.

Всички присъстващи ще се запознаят с постановъчния екип, стоящ зад „Трубадур“ в лицето на легендата сред диригентите Никша Бареза, австрийската режисьорка Урсула Хорнер, която ще режисира на живо пред зрителите финала на операта, любимците на публиката Камен Чанев, Таня Иванова, Елена Чавдарова, Михаил Пулиев, които ще представят своите роли със знакови арии от операта.

Водещ на срещата-концерт „Зад кулисите на Трубадур“ е Лили Бързева. Публиката ще се запознае и с работата на художника на костюмите Мария Пупучевска и художника на декора Мария Ветероска.

Всеки зрител, закупил билет в централен сектор за премиерата на „Трубадур“ получава бонус – вход свободен за „Зад кулисите на Трубадур“.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.