За периода от 11 март до 23 март в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“, организирана от Ротаракт клубовете в България, се включиха 327 човека, като над 80 кръводариха за първи път.

„Благодарим за геройската постъпка на всеки един от нашите кръводарители. С този благородeн жест те допринесоха за спасяването на над 900 живота. Призоваваме тези от вас, които не са успели да станат част от кръводарителската кампания да го направят в центровете по трансфузионна хематология по градове, в удобно за тях време. Всяка капка е като глътка въздух за някого.“
– коментира Маргарит Делчев Ротаракт представител за България.

Благодарим на Калин Колев за смелата постъпка!

„Вярваме, че с малки стъпки се постигат големи промени. Ротаракт клубовете в Българя ще продължават да кръводаритеските кампании, поради разбирането на необходимостта от тях особено за хора нуждаещи се от спешно кръвопреливане.“ – коментира Ралица Дженкова ПР на Ротаракт за България.

Един от нашите 36 кръводарители.


В кампанията в Пловдив се включиха 36 човека. „За нас това е истински успех.
Горди сме, че успяхме да привлечем толкова хора в рамките само на 5 часа. 14 от тях кръводаряваха за първи път. Щастливи сме, че успяхме да им покажем, че не страшно и опасно. Вярваме, че те ще го направят отново.“ – коментира Мария Сотирова президент на Ротаракт клуб Пловдив.

Благодарим и на всички наши партньори, с чиято помощ успяхме да реализираме кампанията, а именно Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионална здравна инспекция (РЗИ), Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС), аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната. #БъдиГерой

Благодарим на всички открили героя в себе си!

#БъдиГерой #БъдиВдъхновението

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.