Народна музика и рок ръка за ръка в третия ден на Полинеро рок фест

През трите дни, освен на традиции и авторска музика, се насладихме и на прекрасни трибюти на иконите Крис Корнел, Linkin Park, System of a down, Metallica, AC/DC, Led Zeppelin, Bon Jovi, Deep Purple, Rage against the machine, Rammstein и много други

0
411

Фотографии: Александър Карамфилов

„Поп музиката винаги казва, че всичко е наред, докато рок музиката ти показва, че не е наред, но можеш да го промениш.“ – Боно

Измина и поредното, единадесето, издание на Полинеро рок фест, което по традиция се провежда в Летен театър Бунарджик. Три дни рок феновете на Пловдив се наслаждаваха безплатно на някои от наистина добрите български групи, както и на много гост изпълнители, пристигнали от Македония, Норвегия, Сърбия, Гърция и други. Това бяха групи като A-grupata, Dreamskiller, Krossfire, Headshot, Rammlied/bg, Red trigger, Vlad in tears, Nemesis, Zuum, Void Inn, Der hunds, Chromatic point, Linkin Park tribute band, Dreg starz, Жарава.

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Винаги съм казвала, че рок музиката е бунт срещу света, системата, политиката, нормите, но освен да се бунтува, той може и да обединява – поколения, разбирания, а оказа се и жанрове. Гвоздеят на третия, последен, ден от феста бе формация „Жарава“, съставена от ученици и студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“, които свириха и пяха не друго, а народна музика. Рокаджийте не се ограничават само в собствените си стилови предпочитания. Те почитат и държат на българските традиции и едва ли имаше някой разочарован от това отклонение от общата тематика. Даже напротив – народните инструменти и вибратото на гласовете вкараха специфично настроение и емоции. Такива, каквито изпитваш само когато слушаш фолклор.

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Polinero rock fest

През трите дни, освен на традиции и авторска музика, се насладихме и на прекрасни трибюти на иконите Крис Корнел, Linkin Park, System of a down, Metallica, AC/DC, Led Zeppelin, Bon Jovi, Deep Purple, Rage against the machine, Rammstein и много други. Членове от клуба Rock & metal heads също слушаха от разноцветните трибуни на театъра. Те са голям поддръжник на Полинеро и не пропускат възможност да се насладят на любимата си музика.

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Polinero rock fest

Като за финал Владислав Ботев, създател на Полинеро рок фест, благодари за пореден път, че пловдивчани подкрепят качествения рок, и не само. Това няма да е последното издание на фестивала, а със сигурност хората вече с нетърпение очакват следващото. Но до тогава да не забравяме, че Летния театър ще приюти и много други хубави концерти, а най-скорошният е на 20-ти юни, когато там ще забият страхотните музиканти от Б.Т.Р.

Polinero rock festPolinero rock festPolinero rock fest

Маршрут

Отправен адрес: Използване на текущото местоположение

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.