Национален студентски дом

Националното представителство на студентските съвети в Република България организира инициатива за разчистване на пространствата в сградата на Националния студентски дом.

Седемнадесет години след тежкия пожар, унищожил сцената на Националния студентски дом в сърцето на София, започва кампания по възстановяването на унищожените зали и пространства за академично творчество. Тя се организира по инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации и състави към Дома.

Апатията след пожара от 2001 година се превръща в основна пречка пред възстановяването на сцените за академично творчество. Именно тук много артисти правят първите си стъпки пред публика, запознават се отблизо с изкуството да бъдеш изпълнител и започват своята кариера, която продължава и до днес.

Сцените, които вече прекалено дълго време тънат в забрава, прах и носталгични спомени искат да заживеят отново. Ето защо на 20 октомври Националното представителство на студентските съвети в Република България организира акция за почистване. С акцията се дава старт на кампанията за цялостното възстановяване на Националния студентски дом.

Събитието ще се проведе на 20 октомри от 9:30 часа до 16:00 часа. Запиши се като доброволец тук.

Очаквайте още подробности по темата.

 

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.