На живо решават съдбата на Хуманитарната гимназия

0
128
На живо решават съдбата на Хуманитарната гимназия
Снимка: marica.bg

На живо решават съдбата на Хуманитарната гимназия в сесията на Общински съвет – Пловдив. Община Пловдив не се отказва от прехвърлянето на парите в полза на бул. Северен.

В залата на живо в Общински съвет – Пловдив Веселка Христамян внесе на вниманието на съветниците и администрацията входирана гражданска подписка. Тя обясни, че в днешния ден е внесена гражданската подписка с около 1000 подписа в деловодството на Община Пловдив.

Напомняме, че вчера на обяд администрацията реши да отнеме пари от новата сграда на Хуманитарната гимназия. За няколко часа се събраха около 1000 подписа на граждани, бивши и текущи възпитаници, родители и преподаватели.

В момента има група родители, които протестират пред сградата на Дома на културата “Борис Христов”. Към техните искания се включиха и част от Общинските съветници. Ивелин Парасков, Николай Радев, Слави Георгиев и други се изказаха против отнемането на средствата.

Кметът по образованието обяви, че вземането на парите няма да промени или забави строителството. Включително бившия управляващ ОИ Старинен Пловдив обясни, че според него не се вижда проблем за тези пари да се вземат.

Припомняме, че управлението беше заложило за приоритет ресор образование, но за съжаление след предложението вчера се вижда друго. Усещането от предложените мерки е в промяна посока изграждането на булеварди, а не училищни сгради.

Надяваме се в Общински съвет да има разум и приемането на това решение да остане в миналото. Надяваме се администрацията да промени насоката си от асфалт към знание.

Извънредно! – Парите остават! – Ние продължаваме да следим темата!

На живо решават съдбата на Хуманитарната гимназия
Снимка: bnr.bg

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.