Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков беше специален гост на поредния празник на 6-те детски градини, работещи по Проект „Растем заедно“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Той остана възхитен от уменията на децата да рецитират, пеят и танцуват; да се веселят заедно и да участват в екип в отборните игри, подготвени от организаторите – екипа за управление на проекта.

 

Децата от детска градина „Родина“ под ръководството на Емилия Николова- учител за допълнително обучение по български език, впечатлиха присъстващите с рецитала си за България – тяхната дикция, жестове, плам и дръзновение предизвикаха продължителните аплодисменти на публиката. Танцовите изпълнения от детските градини „Биляна“, „Маргаритка“ „Лилия“ бяха вълнуващи и същевременно много ритмични, а принцесите от ДГ“ „Наталия“ не искаха да пуснат микрофона след бляскавото изпълнение на своите песни.

Малчуганите получиха много награди, но най-много се забавляваха всички заедно на сцената в различни музикални и творчески игри.

„В края на този образователен проект съм радостен, че наесен ще изпратим в първи клас най-подготвените деца в района, което е резултат от усилията на голям екип от специалисти, работещи с деца от уязвимите групи за допълнителната подготовка по български език и в различните видове изкуства“, сподели в края на празника Николай Чунчуков и допълни, че ще продължи работата в образователната проектна дейност.

На проявата присъстваха родители, гости, директори на детски градини от район „Източен“ и Стефка Симеонова- гл. Експерт “Образование“ в районната администрация и ръководител на проекта „Растем заедно“.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.