Новият Frefox (Mozilla) пусна най-новия си браузър Firefox Quantum в бета-версия. Компанията твърди, че той е два пъти по-бърз, отколкото оригиналният Firefox отпреди шест месеца.

Firefox Quantum има елегантен потребителски интерфейс с възможност за персонализиране на лентата с инструменти. Той също така надминава Google Chrome в теста за скоростта на браузъра. Новият браузър включва и Pocket препоръки в кои сайтове да сърфираме при отваряне на всеки нов раздел. Има и други функции като нощен режим, както и много безплатни добавки.

Най-голямото предимство на Quantum спрямо Chrome е по-малката употреба на RAM памета – нещото, за което Google Chrome е критикуван многократно през годините. Като отворите повече раздели в Quantum, той заема по-малко RAM памет, отколкото отварянето на няколко раздела в Chrome.

Quantum е проект с отворен код (OSS) за доброволци с около 700 автори, които допринасят за кода. Отне няколко година на Firefox да завърши проекта. Можете да изтеглите финалната уеб версия  Firefox Quantum от тук напълно безплатно. Налични са и мобилните Android и iOS приложения.

ХАРЕСА ЛИ ВИ СТАТИЯТА?

Новият Firefox Quantum ускорява сърфирането в интернет
5 от общо 2 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!