Новият Frefox (Mozilla) пусна най-новия си браузър Firefox Quantum в бета-версия. Компанията твърди, че той е два пъти по-бърз, отколкото оригиналният Firefox отпреди шест месеца.

Firefox Quantum има елегантен потребителски интерфейс с възможност за персонализиране на лентата с инструменти. Той също така надминава Google Chrome в теста за скоростта на браузъра. Новият браузър включва и Pocket препоръки в кои сайтове да сърфираме при отваряне на всеки нов раздел. Има и други функции като нощен режим, както и много безплатни добавки.

Най-голямото предимство на Quantum спрямо Chrome е по-малката употреба на RAM памета – нещото, за което Google Chrome е критикуван многократно през годините. Като отворите повече раздели в Quantum, той заема по-малко RAM памет, отколкото отварянето на няколко раздела в Chrome.

Quantum е проект с отворен код (OSS) за доброволци с около 700 автори, които допринасят за кода. Отне няколко година на Firefox да завърши проекта. Можете да изтеглите финалната уеб версия  Firefox Quantum от тук напълно безплатно. Налични са и мобилните Android и iOS приложения.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.