НСО или МВР пазят митрополит Николай Пловдивски?

0
60435
НСО или МВР пазят митрополит Николай Пловдивски?
Снимка: plovdivtown.com

НСО ли е автомобилът, който разхожда пловдивския митрополит Николай е въпрос, по който нито една институция няма отговор. От 2 години в публичното пространство се появиха първите снимки на луксозната лимузина на дядо Николай. За разлика от предходната, новата вече е оборудвана и със специален режим на движение.

Още на 16 август 2019 г. пловдивската медия „Под тепето“, отправя питане към директора на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. От тогава до днес резултат от питането няма, но автомобила на Николай Пловдивски обикаля из страната. Дали това е случайност, не можем да кажем, но хипотетично е възможно и дядо Николай да е поставен под защитата на специалните служби в България.

НСО не е транспортна фирма

Според думите на Ива Митева, националната охранителна фирма не трябва да се превръща в транспорт на президентската администрация. Точно законопроектът беше и причината за големия скандал в Народното събрание днес. Според Митева, специализиран транспорт трябва да ползват членовете на КС, тримата големи в съдебната власт, президент, премиер и председател на парламента. Останалите лица, които към момента попадат в списъка на НСО трябва да бъдат редуцирани, включително и главният прокурор.

Законопроектът не успя да събере нужният брой гласове и не мина на първо четене днес в пленарна зала. Дебатът и скандалите около гласуването почти докараха двама народни представители до бой в заседателната зала. Благодарение намесата на квесторите, не си стигна до грозните сцени при прякото излъчване на заседаниет.

Дядо Николай близко до властта

През годините Николай Пловдивски не крие своята близост до властта и бизнесът. В предизборните кампании, владиката често участва в благославянето на кандидатите от определена политическа партия. От молебен за здраве до изразяване на симпатии към партийните кандидати, дядо Николай винаги е „удрял“ по едно рамо на властта.

Близките му взаимоотношения с първите на Пловдив не са тайна за никого. От бизнесмена Георги Геров, през кандидат народни представители, кметове, директори на МВР и дори Бойко Борисов, Николай Пловдивски получава щедри дарове. През скъпи часовници, имоти в Старинен Пловдив, дарения до луксозен автомобилен парк включващ джипове, лимузини и охрана.

Но реално въпросът, дали на представителя на БОГ му е нужен автомобил със специален режим на движение остава да разберем от директора ОД на МВР – Пловдив. До тогава ще се молим за здраве, късмет и берекет през новата COVID вълна. Амин!

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 100

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.