Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив

0
Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив
Снимка: Facebook

Обществено обсъждане за водния цикъл по време на пандемия е новата “гениална” идея на Община Пловдив. В залата на Общински съвет – Пловдив ще бъдат допуснати общо 30 човека. Пловдив излиза на протест от 17:30 ч. пред сградата на Общински съвет.

Всички допълнителни въпроси ще могат да се зададат в коментар в поста на живото предаване. От Община Пловдив обещават да дадат думата през заместващия Мирослав Беляшки, които също е с COVID-19, да отнесе всички въпроси към участниците в залата. Ама друг път!

Тази “гениална” идея за обществено обсъждане е в желанието на Община Пловдив да поеме нов дълг за водния цикъл на града. В залата на Общински съвет – Пловдив ще участват не повече от 30 човека. Това не покрива дори и минималната представителност на активните граждани, които редовно участват в подобни събития.

Много от гражданите коментират, че 30 човека не са достатъчни, за да се обсъдят подобни действия за дългосрочен заем. Въпреки ограничителните мерки общественото обсъждане ще се проведе с пълната си сила. Хората коментират, че това е двоен аршин, който се прилага от Община Пловдив, защото в неделя беше разрешено събитие на Хълм Бунарджик с 1200 човека присъстващи.

Не е нормално обществено обсъждане свързано с водния цикъл и тегленето на заем от 17 мнл. да бъде минато проформа от властта. С дните на управление Здравко Димитров и екипа му показват липса на желание да бъда диалогични към пловдивчани. Това е поредната грешка, която ще струва скъпо не само на кмета, но и на града.

Обществено обсъждане по време на чума

Затова организаторите на протестите във вторник под надслов “Калинки ВЪН!” създадоха вчера събитие с искане за отлагане на общественото обсъждане. За момента към събитието са се присъединили около 150 човека. Все повече хора се присъединяват и се очаква довечера да се съберат недоволни граждани, които искат да участват в обсъждането, а няма да бъдат допускани заради мерките.

От организаторите коментират, че без необходимата представителност общественото обсъждане ще бъде едно проформа изпълнение. В залата ще бъдат отново “калинките” на властта и техните покемони, които чинно ръкопляскат, като на конгрес на БКП.

Най-обидното е че подобни хора продължават да са на ключови позиции във властта. За тях няма значение, дали ще има обществен дебат, защото накрая парите от проекта най-вероятно ще бъдат усвоени от фирми близки до властта. Тази практика не се е променила от времената на Тотев и явно Здравко Димитров не намира необходимост да смени курса.

Очаква се в утрешния ден организаторите да внесат подписка с искане за отлагане на събитието. Това ще спомогне повече хора активно да се включат в дискусията за тегленето на нов заем от 17 милиона, които са част от самоучастието на Община Пловдив.

Протеста е насрочен за днес в 17:30 ч. пред сградата на Общински съвет – Пловдив, където се ще проведе общественото обсъждане.

Подписката с искане за отлагане може да откриете от тук http://bit.ly/obshtestveno-obsujdane-plovdiv – линк

Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив
Снимка: Facebook

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.