Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив

0
391
Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив
Снимка: Facebook

Обществено обсъждане за водния цикъл по време на пандемия е новата “гениална” идея на Община Пловдив. В залата на Общински съвет – Пловдив ще бъдат допуснати общо 30 човека. Пловдив излиза на протест от 17:30 ч. пред сградата на Общински съвет.

Всички допълнителни въпроси ще могат да се зададат в коментар в поста на живото предаване. От Община Пловдив обещават да дадат думата през заместващия Мирослав Беляшки, които също е с COVID-19, да отнесе всички въпроси към участниците в залата. Ама друг път!

Тази “гениална” идея за обществено обсъждане е в желанието на Община Пловдив да поеме нов дълг за водния цикъл на града. В залата на Общински съвет – Пловдив ще участват не повече от 30 човека. Това не покрива дори и минималната представителност на активните граждани, които редовно участват в подобни събития.

Много от гражданите коментират, че 30 човека не са достатъчни, за да се обсъдят подобни действия за дългосрочен заем. Въпреки ограничителните мерки общественото обсъждане ще се проведе с пълната си сила. Хората коментират, че това е двоен аршин, който се прилага от Община Пловдив, защото в неделя беше разрешено събитие на Хълм Бунарджик с 1200 човека присъстващи.

Не е нормално обществено обсъждане свързано с водния цикъл и тегленето на заем от 17 мнл. да бъде минато проформа от властта. С дните на управление Здравко Димитров и екипа му показват липса на желание да бъда диалогични към пловдивчани. Това е поредната грешка, която ще струва скъпо не само на кмета, но и на града.

Обществено обсъждане по време на чума

Затова организаторите на протестите във вторник под надслов “Калинки ВЪН!” създадоха вчера събитие с искане за отлагане на общественото обсъждане. За момента към събитието са се присъединили около 150 човека. Все повече хора се присъединяват и се очаква довечера да се съберат недоволни граждани, които искат да участват в обсъждането, а няма да бъдат допускани заради мерките.

От организаторите коментират, че без необходимата представителност общественото обсъждане ще бъде едно проформа изпълнение. В залата ще бъдат отново “калинките” на властта и техните покемони, които чинно ръкопляскат, като на конгрес на БКП.

Най-обидното е че подобни хора продължават да са на ключови позиции във властта. За тях няма значение, дали ще има обществен дебат, защото накрая парите от проекта най-вероятно ще бъдат усвоени от фирми близки до властта. Тази практика не се е променила от времената на Тотев и явно Здравко Димитров не намира необходимост да смени курса.

Очаква се в утрешния ден организаторите да внесат подписка с искане за отлагане на събитието. Това ще спомогне повече хора активно да се включат в дискусията за тегленето на нов заем от 17 милиона, които са част от самоучастието на Община Пловдив.

Протеста е насрочен за днес в 17:30 ч. пред сградата на Общински съвет – Пловдив, където се ще проведе общественото обсъждане.

Подписката с искане за отлагане може да откриете от тук http://bit.ly/obshtestveno-obsujdane-plovdiv – линк

Обществено обсъждане вдига на протест Пловдив
Снимка: Facebook

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.