Общината реже дървета срещу заплащане в Пловдив

0
542
Общината реже дървета срещу заплащане в Пловдив
Снимка: Facebook

Общината реже дървета в частни имоти срещу заплащане в Пловдив, сигнализират във Facebook пловдивчани, живеещи на бул. Руски.

От снимките става ясно, че Общината е разрешила да бъдат премахнато дърво, което пречи на строеж, намиращ се в подножието на Бунарджика. Премахването се е наложило, защото дървото пречи на инвеститора да изгради съответните В и К комуникации.

От страна на Общината отговора е, че са извършили необходимите действия, защото дървото пречело на инвеститора да си ползва гаражите на новопостроената кооперация. За действието Общината е прибрала 3000 лв. в хазната от фирмата инвеститор.

Според публикацията и снимките ясно се вижда, несъответствие между думите на Общината и реалността. Дървото не пречи на гараж, а на входа на търговски обект или на сградата. Също оставаме с впечатление, че дървото е извън рамките на собственост на терена.

Общината реже дървета срещу заплащане в Пловдив
Снимка: Facebook.com

Въпреки това администрацията решава да приключи казуса, като събере 3000 лв. и премахне дървото, за да не пречи на инвеститора. Смешно е твърдението, че дървото пречи на гараж. Видно е с просто око, че гаража е в дясно от дървото. Още по-забавни са думите на Общината, че ще компенсират с допълнително залесяване.

Въпреки, че днес е 1-ви юни – Ден на детето, не означава да ни разказват истории за “лошите” дървета и добрите чичковци инвеститори. Може да се чувстваме деца, но не вярваме на приказки за лека нощ, с които Общината иска да ни преспива.

Когато инвеститорът е взимал терена е бил наясно, че има дървета и е длъжен да се съобрази, а не да си прави каквото иска. Но това е Пловдив, тук всичко е разрешено, защото опозиция няма. А дори и да има тя или няма глас, или спи дълбок панаирски сън. Ако се чудите, защо е така може да се разходите в Стария град на Пловдив.

Харесва ли Ви статията?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.